Groenste Dag van Noord - Groene initiatieven, ondernemers én kunstenaars open

  Nieuws
'Noord wordt steeds minder groen'. (Foto: Ruud Gort)
'Noord wordt steeds minder groen'. (Foto: Ruud Gort) (rodi.nl)

NOORD - De Groenste Dag van Noord wordt zondag 14 oktober gehouden. Tussen 11.00 en 18.00 uur zetten groene initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er workshops en wandelingen en kan men elkaar ontmoeten tijdens de pitch ‘n drinks van 17.00 tot 18.00 uur bij Pompet in het Noorderpark.
Speciaal voor de Groenste Dag stippelde de organisatie een route uit voor jong én oud. Om 11.00 uur kan men vlinders helpen overwinteren en het observatorium bezoeken bij NoordOogst, om 12.00 uur kan er een workout óf powernap worden gedaan en dan snel door om 13.00 uur naar het Zonneplein voor de historische wandeling met Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en Amsterdam Rainproof. De wandeling brengt de deelnemers om 14.00 uur naar de Gewoonboot waar ze mee kunnen doen aan een workshop mini-terrarium maken en krijgt men advies over een lagere energierekening en duurzaam wonen.
Om 15.00 uur snel door naar het gebouw Hollandse Nieuwe in de Buiksloterham. Want wat is een circulaire stad eigenlijk en kan duurzaam toerisme in Amsterdam wel/niet? Dan op naar Palais Recup, het huis vol groene snufjes gebouwd met restjes van Marktplaats en via de kledingruil op de Ceuvel naar het Noorderpark, waar men om 16.00 uur op ontdekkingsreis kan met IVN natuureducatie én Maestro levenskunst naar ‘leven en dood in het park’. Vanaf 17.00 uur zijn de pitch ’n drinks bij Pompet en ontmoet men alle groene makers en doeners van Noord.

Verschil

Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij groen en bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook In Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, zijn een jaar geleden een aantal ondernemende Noorderlingen de kennisexpeditie de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord gestart. Samen organiseren zij voor de tweede keer deze ‘Groenste Dag van Noord’.
Het programma wordt dagelijks uitgebreid. De meest actuele versie, inclusief locaties zijn te vinden op https://wnkl.net/. Belangstellenden die willen helpen of op de valreep willen meedoen, welkom. Mailen kan via info@wnkl.net. De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN en de Gemeente Amsterdam.

Meer berichten