Werken in de schooltuin gebeurt al ruim 30 jaar met meester Wim (links op de foto).
Werken in de schooltuin gebeurt al ruim 30 jaar met meester Wim (links op de foto). (Foto: Erna Hopman)

De schooltuin van meester Wim 30 jaar

EGMOND AAN DEN HOEF - De schooltuin van het Josef Kindcentrum en van meester Wim viert feest, want het bestaat dit jaar dertig jaar. Vanaf de eerste schooldag in groep 6, hing de spanning al in de lucht. Dit jaar gaat het tuinieren weer gebeuren, al moeten ze nog wachten met het echte werk tot maart of april, net waar de weergoden zin in hebben. De voorbereidingen zijn wel al begonnen.

Eerst de naambordjes uitzagen en schilderen, iedereen wil natuurlijk de allermooiste. Meester Wim Noteboom komt ook in de klas om het een en ander uit te leggen. De naambordjes zijn klaar, de groep hulpouders is inmiddels compleet en de eerste datum staat vast. De kinderen kunnen beginnen met de schooltuin.

Elke week zijn de kinderen van groep 6/7 tot het najaar onder schooltijd een uur in de schooltuin bezig, en na schooltijd is de tuin ook een aantal middagen open voor de kinderen. Dit al vele jaren, weer of geen weer, onder begeleiding van meester Wim. Met veel liefde, inzet en verstand van natuur en kind, werkt meester Wim met de kinderen elk jaar een programma af van: spitten en schoffelen, planten en oogsten, verzorgen, leren en samenwerken. In het najaar staat de schooltuin volledig in bloei. Vele ouders worden dan verrast met prachtige bossen bloemen uit eigen tuin.

Boerenkoolfeest

De schooltuin wordt elk jaar afgesloten met het boerenkoolfeest in de Slotkapel. Dit jaar vond het boerenkoolfeest plaats vrijdag 22 november. De hulpouders koken een heerlijke stamppot van boerenkool en aardappelen uit eigen tuin, en samen genieten we nog even na van een prachtig tuinseizoen. Voor deze groep stopt nu dit avontuur, maar de volgende groep staat al in de startblokken…net als meester Wim! Het Josef Kindcentrum bedankt Meester Wim voor zijn goede zorgen en begeleiding.

Yvette van der Does
Meer berichten