Theo de Feyter, Bergense en Schoorlse duinen. Gouache.
Theo de Feyter, Bergense en Schoorlse duinen. Gouache. ((Foto: aangeleverd))

Expositie Droog Water in KunstenaarsCentrumBergen

BERGEN - Voor zijn expositie Droog Water heeft het KunstenaarsCentrumBergen (KCB) zes leden van de Hollandse Aquarellistenkring (HAK) uitgenodigd om hun kunst te laten zien naast het werk van zes kunstenaar-leden van het KCB. Waterverf en de waterige schildertechnieken staan centraal in deze presentatie, die vanaf heden te zien is in KCB-expositieruimte in Museum Kranenburgh.

De Hollandse Aquarellistenkring is in 1945 opgericht door Kees Verwey, Charles Roelofsz en Otto B. de Kat. Kunstenaars van naam. Twee jaar later stonden Charley Toorop, Constant en Lucebert aan de wieg van het KCB.

Vitaliserende werking

Droog Water laat zien dat het werken met aquarel, gouache, inkt en andere waterige technieken springlevend is. In de tentoonstelling is een grote variatie in stijl, maakwijze, onderwerpkeuze, techniek en formaat te ontdekken. De twaalf kunstenaars gaan via hun werk met elkaar 'in gesprek'; het aandachtig bekijken van elkaars kunst blijkt een vitaliserende werking te hebben! De tentoonstelling geeft je heeft het gevoel op een feestje te zijn beland, waar ook ernstige onderwerpen aan de orde mogen komen. Je ervaart er - zoals Oscar Wilde het treffend omschreef - dat niet de kunst het leven nabootst, maar het leven de kunst.

Kunstenaars

Kunstenaars KCB: Marianne Duif, Dorry van Haersolte, Joop Haring, Allard Kaai, Jadranka Njegovan en Elly Stolwijk. Kunstenaars HAK: Ionika Aalders, Theo de Feyter, Loes Groothuis, Maurice Christo van Meijel, Harold Schouten en Marjoke Staal.

Expositie Droog Water door KunstenaarsCentrumBergen, in samenwerking met de Hollandse Aquarellistenkring. Expositieruimte KCB in Museum Kranenburgh, Bergen NH.

Meer berichten