DEM-spits Jesse Arendse scoort beheerst tegen het Brabantse Dongen.
DEM-spits Jesse Arendse scoort beheerst tegen het Brabantse Dongen. ((Foto: Ruud van den Booren))

Collectief DEM goed voor drie punten

door Ton Limmen

BEVERWIJK - Het begin van de competitie in de Derde Divisie is voor DEM uitstekend verlopen. Vorige week werd in de uitwedstrijd tegen het favoriete Lienden een goed gelijkspel behaald. Nu kwam het Brabantse Dongen naar Beverwijk dat ook was gestart met een gelijkspel. Het ijzersterke collectief van DEM deed het goed, want de mannen uit Beverwijk wonnen met 1-0.

Beverwijkers klaar voor IJmondderby met ADO'20

Trainer Arvid Smit moest een wijziging doorvoeren in het basisteam ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Joey de Kruijf werd vervangen door de jonge Raymond Owusu, de broer van Ritchie. Daardoor begon Tim uit den Boogaard op de rechtsbackpositie en Owusu werd linksback. Owusu is dit seizoen overgekomen vanuit de JO-19-1 van Zeeburgia en past zich uitstekend aan. De wedstrijd ontwikkelde zich vooral op het middenveld waar de ruimtes erg klein bleven. Dongen had zich goed voorbereid op deze wedstrijd en hield de afstanden op het veld erg klein. Zodoende was het een gelijkopgaande strijd zonder een duidelijke ploeg die overheerste. Wat kleine mogelijkheden van DEM kant zonder dat de Wijkers echt konden doorstoten. Een afstand schot van de linkerspits van Dongen werd fraai onschadelijk gemaakt door keeper Swen Verswijveren. Dat de ruststand 0-0 was verbaasde de toeschouwers dan ook niet.

In de tweede helft bracht Arvid Smit rechterspits Ritchie Owusu binnen de lijnen voor Cerilio Cijntje. De oudere Owusu bracht meer dreiging in het spel van de thuisclub door zijn snelle acties en zaaide dan ook enig paniek in de verdediging van Dongen. Door een onderschepping op het middenveld van Uit den Boogaard kreeg de rechtsback de mogelijkheid om spits Jesse Arendse aan te spelen. Arendse gebruikte zijn lichaam goed en schudde daarmee een verdediger van zich af. Scheidsrechter Wouter Wiersma liet mannelijk voetbal toe en floot niet voor ieder duel. Koelbloedig ging Arendse het strafschopgebied in en schoof de bal beheerst in het doel. Daarmee schreef de aanvaller geschiedenis omdat dit de eerste goal was van DEM in de Derde Divisie. Zou hij nu de belofte gaan inlossen waar men bij DEM van overtuigd is? Als A junior kwam Arendse over van FC Castricum en iedereen was er van overtuigd dat hij een meerwaarde zou kunnen gaan worden. Voorlopig nog even afwachten maar hij is in ieder geval prima begonnen. Met het inbrengen van Bryan Herraez bracht Smit meer fysiek in het veld. De speler uit eigen jeugd realiseert zich terdege wat de trainer van hem verwacht. Strijd leveren en vechtlust brengen. Iets wat in de Derde Divisie ook een wezenlijk onderdeel is van het spel. Trainer Smit heeft er voorlopig een hecht team van gemaakt maar zal dit seizoen zeker alle spelers uit zijn selectie nodig hebben.

Het affiche voor aankomende zondag ziet er mooi uit. DEM gaat op bezoek bij buurman ADO'20 en dat belooft een mooie derby te worden.

Meer berichten