De poster van het Rita Hovink Gala.
De poster van het Rita Hovink Gala. ((Foto: Aangeleverd))

Rita Hovink Gala-Benefietconcert in Kennemer Theater

BEVERWIJK - Landelijke artiesten en regionale grootheden ontmoeten elkaar op zaterdag 30 november op het podium van het Kennemer Theater in Beverwijk tijdens een avondvullende hommage aan de veel te vroeg overleden Beverwijkse zangeres Rita Hovink. Artiesten als Ben Cramer en Ida de Nijs komen speciaal naar Beverwijk om bekende en minder bekende nummers van Rita ten gehore te brengen.

Landelijke en regionale artiesten brengen eerbetoon aan Beverwijkse zangeres

Ze delen het podium met regionale muzikanten als Ruud Jansen, Mieke Koers, het Ampzing Genootschap, Serge Herman en Annemarieke Bechtold. Ook het koor WazMank doet mee, evenals leerlingen van dansschool de Danstuin.

Begeleidingsband

Er is een speciale begeleidingsband geformeerd, geleid door Rob van der Klooster. De muzikale optredens worden afgewisseld met video's en interviews.

Rita Hovink werd op 3 maart 1944 in Beverwijk geboren als Hendriekje Vink. Ze maakte in de jaren zestig en zeventig furore als zangeres en scoorde Nederlandstalige hits als Laat me Alleen en Dolores. Lang heeft Rita niet van haar succes kunnen genieten.

Slechts 35 jaar oud

Ze overleed in 1979 aan kanker, slechts 35 jaar oud. Rita was ook een begenadigd jazz-zangeres, maar pas met de heruitgave van haar debuutalbum eerder dit jaar kreeg ze daar echt erkenning voor. Op dit album staan prachtige jazz-klassiekers en zingt ze onder andere een duet met Edwin Rutten.

Mooie aanleiding

Het is in 2019 veertig jaar geleden dat Rita overleed, de zangeres zou dit jaar 75 zijn geworden. Een mooie aanleiding om in haar geboorteplaats een eerbetoon te organiseren voor haar trouwe schare fans en alle muziekliefhebbers.

Het Rita Hovink Gala wordt georganiseerd door de Vrijstaat Roetz en het Kennemer Theater. Alle artiesten werken belangeloos mee en de volledige opbrengst van de avond gaat naar het KWF. De kaarten kosten € 10,00 en zijn vanaf dinsdag 1 oktober te koop bij het Kennemer Theater of via www.kennemertheater.nl.

Meer berichten