Ger Mijnen.
Ger Mijnen. ((Foto: Theo Vink))

Ger Mijnen wint de MAX8-trofee

BEVERWIJK - Op 19 november streden 10 films om de prestigieuze filmprijs van Filmclub IJmond. Het was een spannende strijd met mooie films. Een diversiteit aan genres en onderwerpen. Dit alles werd beoordeeld door een deskundige jury.

Bij de Filmclub IJmond

De film 'Kermisloop Uitgeest' van Ger, vertelt een compleet verhaal van de voorbereiding voor de race, de start , de loop (met al zijn hindernissen) zelf en de finish. Ger werd geïnspireerd door de Fotoclub Uitgeest waarvan zijn vrouw lid is. Diverse leden van de club gingen door de Uitgeester modder de strijd aan.

Openingsshot

De jury verwoordde het als volgt: ''Prachtig openingsshot met een ferme uitzoom. De 4 maal in de film gemaakte grappige effecten passen goed in deze run. De opnames zijn op unieke locaties gemaakt en gaf een prima afwisseling van de strijd. Personen die in het begin gevolgd werden kwamen later in de film weer terug.

Muziek

De opzwepende muziek begeleidde de film goed. De treurige muziek aan het einde kwam overeen met de zeer slechte weersomstandigheden. Kortom een complete film met mooie titel aan het begin en einde.''

Meer berichten