(Foto: Aangeleverd)

Adopteer een kerstboom in 'Pieter Vermeulen'

IJMOND - Ook dit jaar is het in feestmaand december mogelijk een 'groene', dat wil zeggen biologisch gekweekte en duurzame kerstboom te adopteren. In onze regio kan dat bij het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Zo'n kerstboom met kluit huur je voor een bedrag tussen de 20 en 50 euro, breng je begin januari weer terug, en diezelfde boom kun je volgend jaar opnieuw met kerst in huis hebben.

Die her te gebruiken kerstbomen komen van de biologische kwekerij 'Randijk' in Leusden, bij Amersfoort, dus in eigen land. Die kweker werkt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. In het Pieter Vermeulen Museum zijn er daarvan opnieuw zo'n vijftig beschikbaar. Ze zijn daar op te halen op zondag 15, woensdag 18 en zondag 22 december, steeds tussen 13 en 16:30 uur. Terugbrengen kan op zondag 5 en woensdag 8 januari 2020, tussen 13 en 16:30 uur.

Er zijn kerstbomen van uiteenlopende formaten, van 1,20 tot 2 meter hoog: de huurprijzen variëren van 20 tot 50 euro. Je betaald € 10 statiegeld. Bij het in januari in goede staat terugbrengen krijg je dat bedrag weer terug.

Je kunt je boom registeren zodat je dezelfde boom weer een stukje gegroeid, volgend jaar opnieuw in huis kunt krijgen.

Reserveren is niet nodig, maar wel aan te bevelen. Info www.pietervermeulenmuseum.nl.

Meer berichten