Kerstvieringen Sint Jozefparochie Velsen-Noord

Algemeen
Het kerstspel wordt gespeeld door de jeugd.
Het kerstspel wordt gespeeld door de jeugd. (Foto: Aangeleverd)

VELSEN-NOORD - De Sint Jozefparochie houdt op kerstavond 24 december om 19.00 uur een familieviering, speciaal voor kinderen van de basisschool. Deze viering zal niet worden gehouden in de kerk, maar in Wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord.

Wijkcentrum de Stek is de locatie

Pastor Mathew zal voorgaan in een dienst van woord en gebed. Ook dit jaar is er weer een kerstspel door kinderen. In dit kerstspel spelen de herders een belangrijke rol. Zij mogen 's winters in de stal van herbergierster Hanna slapen. Herder Jonas noemt de stal zijn "paleisje". Hij hoort in een droom een stem die roept "Maak plaats voor de koning!" Als hij wakker is, vraagt Hanna hem plaats te maken voor een man en een vrouw in verwachting. Helemaal geen koninklijke figuren....

'Maak plaats voor de koning!'

Iedereen is van harte welkom, het duurt tot ongeveer 20.00 uur. Na deze viering, en ook na de nachtmis, kan iedereen elkaar een zalig kerstfeest wensen onder het genot van een kopje koffie, thee, glühwein of fris met iets lekkers. De Nachtmis wordt gehouden in De Meerpaal naast de kerk.

Kerstspel door kinderen op kerstavond

De eucharistieviering begint om 22.00 uur en wordt opgeluisterd door het Gemengd Koor Sint Jozef. Op 1e en 2e kerstdag zijn er ook eucharistievieringen in De Meerpaal: op 25 december om 09.30 uur met zang van het koor Between en op 26 december om 09.30 uur met volkszang.