Ingezonden brief

Algemeen

Geachte redactie,

Wij willen graag aandacht vragen voor de problematiek, die wij zien rond de ontwikkeling van wat Landgoed Adrichem genoemd wordt. Wij maken ons daar grote zorgen over. Hopelijk wilt u onze ingezonden brief publiceren. Het is nog niet te laat om het tij te keren en het college te laten terugkeren op het onzalige idee om 1,6 miljoen uit te geven om een vijver te dempen en daar een hockeyveld neer te gaan leggen, terwijl de hockey nu al vier fantastische velden heeft. Aan de wens om vier velden echter op 1 rij te krijgen wordt alles ondergeschikt gemaakt. Volgens ons een onzalig plan dat gestopt moet worden

Vier op een Rij

De planvorming en uitvoering van Landgoed Adrichem komt nu op het punt aan dat er drastisch ingegrepen gaat worden in park Overbos. De meeste inwoners weten nog van niets, maar het is erg ingrijpend. In de plannen staat dat de vijver naast de sporthal gedempt moet gaan worden om ervoor te zorgen dat vier hockeyvelden op 1 rij komen te liggen.

Enkele jaren geleden al kwam de hockeyclub Overbos met het verzoek voor een vierde veld. Dat is ondertussen aangelegd op een veld, dat eerst voetbalveld van DEM was. Op sportpark Adrichem dus. Er kan volop gehockeyd worden, er zijn dus nu vier velden, maar de wens vanuit de hockey is om vier velden naast elkaar te hebben liggen.

De meeste inwoners weten nog van niets, maar het is erg ingrijpend

Vier op een rij dus. Op dit moment liggen de velden nog wat uit elkaar. Deze wens kan niet zonder slag of stoot gerealiseerd worden. Bepaald niet zelfs.

Daarvoor moet de vijver gedempt worden, moet waterberging elders gevonden worden en dan ook nog worden aangelegd en moet op een andere plek dus ook een hockeyveld verwijderd worden. Volgens de PvdA een plan dat tot enorme geldverspilling leidt.

Hoe kun je dan nog de kwaliteit realiseren van een Landgoed?

Aangezien andere raadsfracties ook wel begrijpen dat dit erg veel geld gaat kosten, willen zij dat er gebouwd gaat worden in Park Overbos. Appartementen of een rijtje huizen. Ze denken dat hiermee de kosten van al die verplaatsingen wel gedekt kunnen worden.

Hoe kun je dan nog de kwaliteit realiseren van een Landgoed? Is een landgoed een park met vier hockeyvelden op een rij en appartementen, die het groen minder groen maken?

De PvdA vindt van niet en hoopt dat er een pas op de plaats gemaakt gaat worden met dit plan. Bezint, eer ge begint. Je kunt een weg inslaan en er later achter komen dat het de verkeerde weg was. Dan is het te laat.

Misschien is er een heel simpele oplossing: vier zonder rij.

René Moelee en Jaqueline Dorenbos PvdA fractie Beverwijk