Geslaagde leerlingen Kennemer Prakijkschool over de rode loper

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Afgelopen dinsdagavond zette vanaf 19.00 uur de Kennemer Praktijkschool alle geslaagde leerlingen in het zonnetje. Dit jaar verliep de uitreiking van de diploma’s anders vanwege het coronavirus. Het moest volgens de richtlijnen van het RIVM en daardoor was het geheel anders dan men gewend was. Alle leerlingen en hun ouders waren op school uitgenodigd voor een ‘drive-in’ diploma-uitreiking. Ondanks de regen hebben de leerlingen en hun ouders enthousiast daarop gereageerd.

Ouders getuige van drive-in diploma-uitreiking

Ondanks het onverwachte verloop van het schooljaar in verband met COVID-19 zijn dit jaar 28 leerlingen geslaagd voor het examen Praktijkonderwijs en nog eens 14 voor het examen Entree. Daarnaast hebben twee leerlingen hun lasexamen met succes afgerond.

Maatwerk

Sinds vorig schooljaar behalen ook de leerlingen van het praktijkonderwijs een landelijk erkend diploma. De kracht van praktijkonderwijs is maatwerk en dat zien we terug in de uitstroom van de examenleerlingen. Zo zijn er leerlingen die al een baan hebben, naar de interne entree klas gaan of een vervolgopleiding op een school voor middelbaar beroeps onderwijs (mbo) gaan volgen.

Afbeelding
Afbeelding