Rusty Cage presenteert EP met vijf gloednieuwe nummers in het Muziekfort

Algemeen
Rusty Cage presenteert op 22 augustus in het Muziekfort de EP ‘World to Do’.
Rusty Cage presenteert op 22 augustus in het Muziekfort de EP ‘World to Do’. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De lokale rootsrock band Rusty Cage, voorheen bekend onder de naam ‘The Tourist’ presenteert op zaterdag 22 augustus in het Muziekfort in Beverwijk hun dit jaar opgenomen EP ‘World to Do’. De aanvang is 16 uur, de entree is gratis. Het evenement is vanzelfsprekend ‘corona-proof’.

Het is maar liefst 18 jaar geleden dat deze muzikanten voor het laatst nieuw materiaal uitbrachten en het is het wachten meer dan waard geweest. In opnamestudio Peggy 51 in Ouderkerk aan de Amstel heeft de band 5 eigen nummers opgenomen, en het resultaat mag er zijn! Tijdloze catchy songs die maar niet uit je hoofd gaan. Drie composities komen uit de pen van zanger/gitarist Aron Stam. Ron van Jelgerhuis (gitaar) en John Duin (bas) hebben beide ook een nummer voor hun rekening genomen. De EP is een gevarieerde mix geworden van wat de band momenteel speelt. Van dansbare funkpop, lekkere rock tot meer rustige ballads. Het nieuwe materiaal is per 5 augustus 2020 beschikbaar via alle relevante online streamingsdiensten zoals Spotify, YouTube, Deezer en iTunes.

Op zaterdag namiddag 22 augustus wordt deze mijlpaal gevierd op het prachtige buitenpodium van het Muziekfort. De muzikanten pakken daarbij flink uit. Naast de integrale EP spelen ze ook ouder materiaal van The Tourist, enkele covers, en hebben ze de gastmuzikanten (o.a. trompettist en toetsenist) die op de EP spelen uitgenodigd. Daarnaast speelt muzikant Johan Poelman ook een paar nummers mee. Na afloop worden er heerlijke plaatjes gedraaid en kan de inwendige mens nog worden verwend vanuit de keuken van Simone en Wil.

Het belooft een unieke en ook een gezellige middag te worden. Het plan is om gebruik te maken van het buitenpodium maar mocht slecht weer roet in het eten gooien dan wordt er verplaatst naar de overdekte loods van het Muziekfort.

Rusty Cage, de band die 25 jaar geleden in deze samenstelling al samen speelden, bestaat naast Stam, Van Jelgerhuis en Duin nog uit Jos Hummel (drums, zang).Rusty Cage | Rootsrock uit de IJmond | Zaterdag 22 augustus 2020 | Muziekfort aan den Sint Aagtendijk | Vuurlinie 1 | Aanvang: 16:00 uur | Gratis Entree | Aanmelden (ivm corona) via  rustycagerootsrock@gmail.com.

Afbeelding