Boek ‘Krijt, een zomer in Wijk aan Zee’ van Yvonne Janssens verschenen

Algemeen
Yvonne Janssens
Yvonne Janssens (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - “Krijt, een zomer in Wijk aan Zee”, de negende roman van Yvonne Janssens, is onlangs verschenen. Het verhaal draait om Krijt, een galerie in Wijk aan Zee. Bee, die niets van kunst weet behalve het schilderij uit haar jeugd van dat jongetje die met een betraand oog over zijn schouder kijkt, besluit als vrijwilliger bij Krijt te gaan werken.

Daar krijgt zij te maken met kunstliefhebbers, kunstenaars, Koe en haar collega vrijwilligers, allen met een eigen idee over kunst. Ook ontmoet zij daar de wolkenverzamelaar, die een aangename draai aan haar leven geeft.

Roman bol van hilarisch humor, kwinkslagen en flitsende conversaties

Zoals lezers van Janssens’ werk gewend zijn, staat ook deze roman weer bol van hilarisch humor, kwinkslagen en flitsende conversaties. Er wordt gedronken, geroeid en geschilderd; gelachen, geruzied, gemopperd, en meerdere woorden die met ge beginnen.

Yvonne Janssens werkt als vrijwilliger bij de Kop van WaZ, het kunstmiddelpunt van Wijk aan Zee, dat als inspiratiebron heeft gediend voor het schrijven van deze roman, en woont in het dorp.

‘Krijt’ is een hommage aan Wijk aan Zee, het dorp waar onder de rook van de Hoogovens het leven van alledag met een lach doorgaat. Het boek is te koop in de Kop van WaZ aan het Julianaplein in Wijk aan Zee, of te bestellen bij indrukuitgeverij@gmail.com. Ook is het als e-book te downloaden via iBooks.