AZ voetbalclinic bij De Kennemers groot succes

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Op dinsdag 23 februari j.l. zijn er 2 voetbalclinics bij B.V.V. De Kennemers gegeven door AZ 013 trainers Sander Veraart en Dimitri Jolly. Een groot succes mag deze dag zeker genoemd worden, want bij het verlaten van het sportpark hebben wij alleen maar lachende gezichten gezien.

Niet alleen leden van De Kennemers deden mee, maar ook spelers van regionale clubs als DEM, ADO’20 en Odin’59. Mooi om te zien hoe eensgezind dat dan gewoon allemaal samen speelt, met voetbal als gezamenlijke liefde. Echt een super leuke dag voor de kinderen om eens iets leuks te doen in deze bijzondere tijden.

Buiten de activiteiten op het veld is het ook voor de innerlijke mens een gezonde dag geweest. Zo kregen alle kinderen vanuit SINA een bidon die zij mochten vullen met water of limonade en voor fruit werd gezorgd door DekaMarkt Spoorsingel.

De AZ trainers werden tijdens beide clinics geassisteerd door jeugdtrainers van De Kennemers, die allemaal een eigen groep onder hun hoede kregen.

Na de gezamenlijke warming-up onder leiding van Dimitri ging de clinic echt beginnen. Sander en Dimitri hadden 6 oefenvormen uitgezet, waaronder een gatendoek om op te schieten, een hindernis parcours waar 2 teams moesten duelleren, boter, kaas en eieren met de bal en natuurlijk ook de 1 tegen 1 en 2 tegen 2 spelletjes, waarbij het voetbal werd gecombineerd met een opdracht om extra over na te denken.

De oefeningen werden keurig door de kinderen afgewerkt, waarbij Sander en Dimitri aanwijzingen gaven over wat de spelers beter/anders konden doen, maar ook namen zij de trainingen over om er variatie in aan te brengen. Uiteraard kon de afsluitende partijvorm niet uitblijven.

Aan het einde van de clinics was er een kleine loterij waarbij kinderen een voetbal konden winnen, welke werd aangeboden door Intersport Veldhuis en kregen alle kinderen een certificaat als blijvende herinnering aan deze dag. Kortom een sportieve en onvergetelijke dag die zeker voor herhaling vatbaar is!