Hoe maak je eenvoudig een powerpiont?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Moet jij binnenkort een belangrijke presentatie houden? Maak jouw presentatie onvergetelijk met een mooie powerpoint. Met PTTSolutions kun jij makkelijk een mooie powerpoint laten maken en ook zelf maken als je daar handig in bent. In dit artikel lees je een duidelijke uitleg over hoe je in drie stappen eenvoudig een mooie powerpoint maakt.

Waarom is een goede powerpoint belangrijk?

Een goede, aantrekkelijke powerpoint kan het verschil maken tussen concentratie van je luisteraars en luisteraars die niet eens horen wat je zegt. In een presentatie wil je graag dat mensen daadwerkelijk luisteren naar de dingen die je zegt. Een powerpoint zorgt er voor dat luisteraars bij de les blijven. Hoe mooier en prikkelender de powerpoint is, hoe meer aandacht deze krijgt. Tegelijkertijd moet je wel zorgen voor een professionele uitstraling. De uitstraling van jouw powerpoint, bepaalt ook de uitstraling van jouw presentatie.

 Stap 1: Zorg voor een basis

Wanneer je het programma van powerpoint opent, kun je kiezen voor een basis. Je kunt een sjabloon kiezen, dat al een ontwerp heeft, of je kiest een blanco powerpoint. Als je nog niet zo veel ervaring hebt met het maken van powerpoints en je wilt een leuke achtergrond, dan is het kiezen van een sjabloon geen gek idee. Houd wel in gedachte dat een standaard sjabloon niet het meest origineelste is.

Wil je meer pagina’s toevoegen? Gebruik de knop “Nieuwe dia” en “Dia’s opnieuw gebruiken” links bovenaan, om een nieuwe dia toe te voegen.

Stap 2: Voeg afbeeldingen en tekst toe

Nu je de basis hebt, is het tijd om afbeeldingen en tekst toe te voegen. Zoals eerder gezegd, zijn afbeeldingen erg belangrijk. Voor jezelf is het ook erg handig. Met een duidelijke afbeelding, kun je jezelf eraan herinneren wat je bij die dia moet vertellen.

Een grote fout die vaak wordt gemaakt, is om de hele presentatie qua tekst in de powerpoint te zetten. Mensen lezen dan eerder wat er op de dia staat, dan wat jij vertelt. Ook heb je de kans dat je de dia gaat voorlezen, ook dat zorgt voor minder concentratie van jouw luisteraars.

Stap 3: Check jouw powerpoint

Bekijk altijd jouw powerpoint nog even, voordat je de presentatie gaat geven. Check op spelling, uitstraling en op de kwaliteit van de afbeeldingen. Klik op de knop “Diavoorstelling” Rechts onderaan om de presentatie te vergroten. Ga alles langs en laat de presentatie eventueel door iemand anders ook nakijken. Hij of zij ziet misschien foutjes die jij over het hoofd hebt gezien. Als je zeker bent van jouw zaak, kun je de presentatie geven.

Jouw powerpoint onvergetelijk maken

Wil jij jouw powerpoint écht onvergetelijk maken? Naast de standaard powerpoint, kun jij een aantal dingen toevoegen om jouw powerpoint naar een hoger level te brengen. Dit kun je doen door animaties, een goede huisstijl en nog veel meer. Wil je meer tips of heb je geen tijd om een onvergetelijke powerpoint te maken? Op PTTSolutions heb je nog veel meer tips en kun je ook een powerpoint laten maken door iemand die er verstand van heeft.

 (Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)