Actie `Het Houten Huis` van start gegaan

Nieuws
Maandagmiddag zijn de vrijwilligers gestart met het bouwen van Het Houten Huis in de Grote Kerk. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Maandagmiddag zijn de vrijwilligers gestart met het bouwen van Het Houten Huis in de Grote Kerk. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES) rodi.nl

DOOR RAIMOND BOS
BEVERWIJK - Radio Beverwijk zendt tot en met zaterdagavond de programma’s grotendeels uit vanuit de Grote Kerk. Sinds gisteravond wordt vanuit ‘Het Houten Huis’, een speciale studiocabine in het kerkgebouw onder de Wijkertoren, actie gevoerd voor de Linda Foundation. Het ingezamelde geld komt uiteindelijk in de vorm van cadeaukaarten terecht bij Beverwijkse gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Het college van burgemeester en wethouders neemt ook deel aan de reeks uitzendingen.
Gisteravond om 18.00 uur gingen de uitzendingen vanuit Het Houten Huis van start. De officiële opening van de actie vond later op de avond plaats en werd verricht door wethouder Brigitte van den Berg. Vandaag schuift haar collega Serge Ferraro tussen 11.00 en 12.00 uur aan bij de microfoon, burgemeester Martijn Smit zal vanmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur in het radioprogramma te horen zijn. Morgen volgen de wethouders Hanneke Niele (13.30-14.30 uur) en Haydar Erol (15.00-16.00 uur). Tot zaterdagavond kunnen luisteraars langskomen in Het Houten Huis en geld doneren voor de actie. Ook kunnen tegen betaling platen worden aangevraagd. Morgenavond vanaf 20.00 uur speelt Ruud Jansen op piano tegen betaling van 5,00 euro verzoeknummers. Ook andere artiesten zullen van zich laten horen in het kerkgebouw, er staan voor vandaag, morgen en zaterdag diverse optredens gepland. Bezoekers kunnen tegen betaling een plakje zelfgebakken tulband nuttigen, ook de opbrengst daarvan gaat uiteraard naar de actie.

Veiling met unieke items

Ook een door de vrijwilligers van Radio Beverwijk opgezette veiling moet geld gaan opleveren. De veilingstukken kunnen in Het Houten Huis worden bewonderd en er kan direct een bod worden uitgebracht. Tot de topstukken behoren onder meer een shirt met alle handtekeningen van het Nederlands elftal, een shirt van Rafael van der Vaart en een foto van de Bintangs, gemaakt tijdens een optreden in Veronica’s Countdown. Verder heeft Radio Beverwijk aan een groot aantal amateurschilders uit de regio gevraagd om een doek van 20 x 20 centimeter te beschilderen met de Wijkertoren als thema. Wie 20,00 euro doneert via de actiepagina op internet, doet automatisch mee aan de verloting van deze kunstwerken. Er zijn bijna negentig (!) schilderijen ingeleverd, voor de deelnemers blijft het een verrassing welk doek ze uiteindelijk in handen krijgen.
Linda Foundation

De Linda Foundation is opgericht door presentatrice Linda de Mol. Zij trekt zich het lot van de minder bedeelden in onze samenleving aan en is van mening dat een kind in ons land niet in armoede zou moeten leven. Om ervoor te zorgen dat ook de kinderen in gezinnen met financiële problemen dagelijks een warme maaltijd krijgen, voldoende nieuwe kleren en speelgoed hebben en geen smoesjes hoeven te verzinnen om het jaarlijkse schoolreisje te ontwijken, heeft ze deze organisatie in het leven geroepen. Alle kosten worden door haar betaald, de giften die binnenkomen worden dus volledig doorgezet naar de gezinnen die het moeilijk hebben. Dat gebeurt in de vorm van cadeaukaarten van vier bekende landelijke winkelketens.
Speciaal telefoonnumer

Radio Beverwijk nodigt iedereen uit om naar de Wijkertoren (Kerkplein 37a) te komen en een actieve bijdrage te leveren aan deze actie. Het Houten Huis in het kerkgebouw is vandaag tot 22.00 uur geopend, morgen van 08.00 tot 22 uur en zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. Wie zelf niet in de gelegenheid is om langs te komen, maar niets van de actie wil missen, kan inschakelen op 104.5 FM kabel (in de gemeente Beverwijk), 105.4 FM ether of via www.radiobeverwijk.nl klikken op “luister live”. Via deze website kan men ook direct naar de actiepagina van de Linda Foundation surfen om zelf meteen een donatie te doen. Gedurende de actie is Het Houten Huis bereikbaar via het speciale actienummer 0251 770321.

Maandagmiddag zijn de vrijwilligers gestart met het bouwen van Het Houten Huis in de Grote Kerk. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Maandagmiddag zijn de vrijwilligers gestart met het bouwen van Het Houten Huis in de Grote Kerk. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)
Maandagmiddag zijn de vrijwilligers gestart met het bouwen van Het Houten Huis in de Grote Kerk. (FOTO: BOS MEDIA SERVICES)