Max Euwe Chess Court geopend

Nieuws

BEVERWIJK - Burgemeester Ossel heeft afgelopen woensdag het eerste Max Euwe Chess Court geopend. Het schaakveld, aangeboden door Tata Steel en de gemeente Beverwijk, ligt bij het Kennemer College in Beverwijk.
Voorafgaand aan het Tata Steel Chess Tournament 2016 is in de gemeente Beverwijk een prijsvraag onder scholen uitgezet. De school met het meest overtuigende motivatiefilmpje voor de plaatsing van een schaakplein, zou als locatie winnen. Het Kennemer College aan de Büllerlaan heeft de prijs weten te bemachtigen en is vanaf 8 juni de trotse eigenaar van het Max Euwe Chess Court.
Tata Steel richt zich in haar community beleid met name op 'Future Generations' (de jongeren) en stimuleert activiteiten waar zowel fysieke sporten als denksporten centraal staan. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze combinatie de ontwikkeling van jongeren bevordert. Om het voor jongeren mogelijk te maken om met elkaar en andere generaties van verschillende culturen in een openbare gelegenheid deze sport te beoefenen, organiseert het Tata Steel Chess Tournament, samen met de gemeente Beverwijk, de plaatsing van het Max Euwe Chess Court.