Doe mee met de workshop pen-tekenen bij het Lucasgilde.
Doe mee met de workshop pen-tekenen bij het Lucasgilde. (Foto: Aangeleverd)

Pentekeningen en zeefdrukken bij Lucasgilde

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk organiseert in maart/april twee verschillende workshops: een workshop zeefdrukken (alweer voor de vierde (en voorlopig laatste) keer en een workshop BIC-pen tekenen. Het Lucasgilde heeft hiervoor na eerdere successen vier maandagavonden ingepland.

Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Goed kunnen tekenen of schilderen is overigens niet per se nodig. Met een beetje gevoel voor kleur en compositie kun je al heel snel mooie drukken maken.Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Het basisprincipe is dus vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen. Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat deze cursus weer geven. De prijs bedraagt € 62,50 voor vier avonden, inclusief materiaalkosten. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Iedereen van elk niveau is welkom.

BIC-pen tekenen
Iedereen heeft het weleens gedaan: tijdens een telefoongesprek teken je wat met je pen op een krant die voor je ligt. Er ontstaan allerlei patronen of er doemt iets herkenbaars op. Beeldend kunstenaar Ellen van Putten uit Beverwijk heeft van dit „doodlen", zoals het ook wordt genoemd, een kunst gemaakt. Jarenlang tekende ze dagelijks op deze manier de kranten vol met de welbekende BIC-pen, met diverse exposities door heel Nederland en België als resultaat. Ellen van Putten draagt graag haar vaardigheden en kennis over aan geïnteresseerden in deze heerlijke ongedwongen techniek. Ellen van Putten, een van de docenten van het Lucasgilde, is een meester op dit gebied. Ze leert je hoe je een eenvoudige pen kunt gebruiken om de mooiste tekeningen te maken. Inspiratie halen we uit de natuur en je directe omgeving. Door individuele begeleiding is deze korte cursus van vier keer zeer geschikt voor zowel beginnende tekenaars als gevorderden.
BIC-pen tekenen mag zich inmiddels verheugen in een grote belangstelling.

Start: maandag 18 maart, 19.00 – 21.00 uur. Atelier Kerkplein 3, Beverwijk. Aanmelding: info@lucasgildebeverwijk.nl. of: (0251) 238470.

Meer berichten