Foto: Aangeleverd

'Kennemer' naar finale Olympic Moves

BEVERWIJK/HEEMSKERK - De leerlingen van het Kennemer College hebben zich opnieuw geplaatst voor de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie. Op de regionale voorronde in Almere scoorde de atletiekselectie meisjes klas 3-4 het beste, evenals schoolteam jongens. Met dit uitstekende resultaat plaatsten zij zich voor de landelijke finale op 7 juni te Papendal.

Landelijke eindstrijd op 7 juni in Papendal


Ook bij basketbal waren de sportieve leerlingen succesvol. In Heerhugowaard wonnen het schoolteam meisjes en het team onderbouw jongens alle wedstrijden. In Alkmaar werd gestreden door de talentvolste handbalsters, danseressen en hockeysters van de school. Het schoolteam hockey plaatste zich door alle wedstrijden te winnen. Het dansteam kon helaas niet doordringen tot de finale na een geweldig act. De handbalsters trokken aan het langste eind in een spannende finale en plaatsen zich wederom voor de grote finale.

'Supertrots op onze sportieve talenten'


Dit betekent dat het Kennemer College, tot nu toe, met bijna 50 leerlingen sterk vertegenwoordigd zal zijn op de landelijke eindstrijd van Olympic Moves. Docent LO Peter Geldof is trots: "We zijn al vaker in de finale gekomen, maar nog nooit met zoveel sporten! We hebben veel sportieve leerlingen op school, het is goed te zien dat zoveel jongeren van het KC ook bij een vereniging sporten."

Het is niet de eerste keer dat leerlingen van het Kennemer College goed scoren tijdens de Olympic Moves. Ook vorig jaar waren zij hoog op de lijst te vinden. Toen waren de atletiekselectie meisjes klas 1-2 het beste van de 15 deelnemende teams op de regionale voorronde. De jongens werden bij de schoolteams nipt tweede, ook genoeg voor plaatsing in de landelijke finale.

Vorig jaar scoorden leerlingen van het Kennemer College ook goed tijdens de Olympic Moves

Vorig jaar was het Kennemer College bij het basketbal en hockey eveneens zeer succesvol, net als de handbalsters en de dancecrew. De laatste heeft zich dit jaar niet gekwalificeerd voor de landelijke finale.

Voor dit jaar proberen de leerlingen van het Kennemer College zich ook nog te plaatsen met volleybal en veldvoetbal, dus mogelijk wordt de Kennemer College-delegatie op de landelijke finaledag nog groter. Dat moet donderdag 18 april gaan gebeuren.

Docent Geldof van het Kennemer College: ''We zijn inderdaad een zeer sportieve school. We zijn supertrots op onze sportieve talenten.''

Meer berichten