Woonwijken uit de jaren vijftig, dat is ook Beverwijk.
Woonwijken uit de jaren vijftig, dat is ook Beverwijk. ((Foto: Aangeleverd))

Stadsfotograaf Esther houdt Beverwijk in de gaten!

BEVERWIJK - Buitenstaanders kennen Beverwijk vaak maar van één of twee dingen. De Zwarte Markt en het Brandwondencentrum. Hooguit komt daar nog het Young Art Festival bij, maar dan heb je 't wel zo'n beetje gehad. Ook de inwoners zelf kennen hun stad niet altijd even goed.

Buitenstaanders kennen Beverwijk van de Zwarte Markt en het Brandwondencentrum

Zo gek is dat eigenlijk niet, want Beverwijk is zo verschillend als wat. Beverwijk heeft de polder, maar ook de binnenduinrand. Woonwijken uit de jaren vijftig, maar ook de fonkelnieuwe Broekpolder. Het strand en de industrie. Verrassende, soms heftige combi's in één stad.

Zelfs Wijkers staan af en toe versteld als zij onbekende kanten leren kennen. Met name wanneer oude buurten een metamorfose ondergaan. Daarom gaat de nieuwe stadsfotograaf Esther van Aalderen deze stad in al haar facetten vastleggen. In opdracht van ISOO en stichting kunst & cultuur Beverwijk gaat zij de komende tijd alle negen (!) wijken van Beverwijk fotograferen.

Houd Beverwijk én Esther de komende tijd in de gaten! Vandaag de eerste in de reeks: het zogenaamde Kuenenkwartier. Dat is de buurt bij de Oostertuinen, de Plantage en het Kuenenplein waar oude flats en duplexwoningen in rap tempo plaatsmaken voor nieuwe huizen. Hoe gevarieerd kun je het in één buurt hebben?!

Meer berichten