(Foto: )

Ga mee op zoek naar het zeeleven

REGIO - Zondagmiddag 11 augustus gaan BRAK en het Pieter Vermeulen Museum samen met jou op zoek naar bijzondere vondsten uit de zee. Men gaat kijken naar schelpen, krabben en andere zeedieren en –planten die we op het strand kunnen vinden. Samen met stichting Anemoon leert men over deze organismen, hoe deze in de zee leven en hoe we deze kunnen herkennen.
De zoektocht wordt afgesloten met een echte zandkastelenwedstrijd. In kleine groepjes maakt men een zo mooi mogelijk zandkasteel en die versiert men met de vondsten van het strand. Wie maakt het mooiste kasteel?

Op het strand bij IJmuiden

Deze activiteit is voor jong en oud, kinderen onder begeleiding van een volwassene. De activiteiten starten om 15.00 uur en zijn om 16.30 uur afgelopen. Kosten €2,50 per persoon.
Meer informatie: www.brakijmuiden.nl. Kosten : €2,50 per persoon. Locatie : BRAK IJmuiden, Kennemermeer 26, Op het parkeerterrein van IJmuiden aan zee (naast de klimtoren van PBN)

BRAK is het Science Center kust en klimaat in IJmuiden. Bij BRAK onderzoekt men wat klimaatverandering betekent voor hoe men samenleeft. Men leert hoe men om moet gaan met de verandering, experimenteert men met nieuwe ideeën en gaat men met elkaar in gesprek. Meer info: www.brakijmuiden.nl en volg BRAK via Facebook en Twitter.

Meer berichten