(Foto: )

Blik van Co

Erotiek

Veelal gebruik ik de maandagochtend om boodschappen te doen als opstart voor een nieuwe week. Ik neem het briefje van de tafel, een tas en de lege flessen voor de glasbak en ga vervolgens, voor de broodnodige beweging, lopend via de Burgemeester Scholtenstraat en de Baanstraat richting het centrum.

Door de Patersweg loop ik de Koningstraat in. Ik sla rechtsaf en loop nog even door en sta dan genageld aan de grond. Wat is dit!! Heeft zich hier een leerlooierij gevestigd? In de etalage staan poppen met glimmende lederkleurige (onderkleding)kleding en de daarbij behorende speeltjes. Links zie ik een zwart kleurig zweepje liggen en mijn eerste gedachte was dat als er een zweep is, moet er ook een paard in de winkel staan. Ik druk mijn gehele gezicht tegen het etalageraam aan en gluur naar binnen of ik een paard ziet staan.

'Co, kijk je niet het mooie ervan af'

Op dat moment fietst er een vrouw voorbij en al lachend roept zij mij toe: "Co, kijk je niet het mooie ervan af". "Als ik hiernaar kijk dan krijg ik een minderwaardigheidscomplex", antwoordde ik haar. Ze stopt en springt van haar fiets, wat haar bijna een nieuw gebit kost. Had ik maar niks tegen haar gezegd want zij begint enthousiast te vertellen. "Weet je nog dat winkeltje in de Peperstraat, als we naar school liepen, dat wij altijd in het etalageraam keken want daar lag de Lach en dat vonden we machtig interessant.

'Niemand durfde deze winkels in, dan wist de hele Wijk het'

Op de Breestraat heeft tot twee keer toe ook een winkeltje gezeten waar ook de erotisch getinte boekjes lagen. Ik vond het toen wel jammer dat men halverwege het lichaam een papierenstrookje had geplaatst", zei ze met een rode blos op haar wangen. "Ja, dat weet ik nog, maar die zaken waren heel snel weer weg want niemand durfde deze winkels in, de kans was groot dat men je zag binnengaan dan wist de hele Wijk het". Ik vertelde haar maar niet dat ik er elke dag kwam, want ik bracht er iedere dag de krant. Ze stapte weer op haar fiets en al zwaaiend verdween zij uit het zicht.

Co Backer, jalbacker741@telfort.nl

Meer berichten