Foto: Aangeleverd

Het culturele leven van Beverwijk op film

BEVERWIJK - In aanloop naar de manifestatie Beverwijk Uit de Kunst op 16 juni aanstaande presenteert het culturele leven van Beverwijk zich in een reeks video's. Wethouder kunst en cultuur Brigitte van den Berg doet de aftrap met een eerste video waarin zij aangeeft waarom kunst en cultuur zo belangrijk is voor Beverwijk en hoe zij daaraan wil bijdragen.

Beverwijk Uit de Kunst presenteert zich op zondag 16 juni

In het dagelijks leven zijn ze misschien niet altijd even zichtbaar, maar Beverwijk telt toch maar mooi ruim honderd kunstzinnige- en culturele organisaties. Met Beverwijk Uit de Kunst wordt eens in de twee jaar de sluier getrokken van al deze organisaties die het leven zo leuk en aangenaam maken. Op 16 juni 2019 is het weer zover. Dan vindt op het Kerkplein de negende editie plaats van de manifestatie die plaats biedt aan iedereen die deze stad een warm kloppend cultureel hart toedraagt.

Cultuuraanbieders

In aanloop naar Beverwijk Uit de Kunst presenteren vele van deze organisaties en cultuuraanbieders zich al in een ketting van video's. Ze geven hierin aan wie zij zijn, hoe ze proberen Beverwijk wat leuker en aangenamer te maken en wie zij nog meer de aandacht gunnen. Met het antwoord op die laatste vraag is Beverwijk Uit de Kunst naar de volgende cultuuraanbieder gegaan met dezelfde vragen.

Wethouder Van den Berg doet aftrap videoketting

Zo is een ketting van video's ontstaan waarin cultureel Beverwijk zich voorstelt. Prachtig om te zien is de diversiteit van het aanbod en de bevlogenheid van alle professionals en amateurs die zich inzetten voor Beverwijk. De aftrap van de videoketting wordt gedaan door wethouder Brigitte van den Berg.

Stokje overdragen

In haar video gaat ze in op het belang van kunst en cultuur voor Beverwijk en wat haar doelen zijn. Als eerste draagt Brigitte het stokje over aan Debora Vollebregt, directeur van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en organisator van Beverwijk Uit de Kunst. De video's zijn te zien op de Facebookpagina van Beverwijk Uit de Kunst.

Meer berichten