Het Haarlems Straatorkest.
Het Haarlems Straatorkest. ((Foto: Aangeleverd))

Feest van de Geest in Grote Kerk

BEVERWIJK - Jaarlijks viert men Feest van de Geest met Pinksteren in de Grote Kerk in Beverwijk. Dat valt dit jaar op 9 juni. ''We zullen het o.m. samen doen met de artiesten die in oktober 2018 meegegaan zijn naar Tsjechië om het land te feliciteren met zijn 100-jarig bestaan'', aldus de Grote Kerk.

Er is een metershoge replica gemaakt van de Wijkertoren die dienst zal doen als brieven- en ideeënbus. Deze wordt 9 juni in gebruik genomen. Daarin kunt u een brief deponeren met wat u in de Grote kerk/ Wijkertoren wilt komen doen. ''We willen u uitdrukkelijk uitnodigen en aanzetten om iets te komen doen. En dat kan uw plan of idee zijn.''

Ballonnenkunstenaar Ricardo Ansbergen maakt een creatieve versie van het Amerikaanse vrijheidsbeeld. Het 'Feest van de Geest' wordt voor de derde achtereenvolgende keer gevierd. Entree: wordt automatisch Tientjeslid bij de stand of anders graag een vrijwillige bijdrage.

Programma 9 juni:

14.00 – 15.00 uur beklimming Wijkertoren
14.00 uur Ruud Jansen speelt verzoeknummers op het Müllerorgel.
15.00 uur Reünie van de Felicitatiereis in oktober naar Bystré en Praag.

16.00 uur Haarlems Straatorkest

17.00 uur (tegen betaling) een maaltijd: kip of vis van Bob Vos, Joke van Sleen en Bert Kisjes.

19.30 uur concert van Rodolfo Ravissant. Rodolfo is een zeer veelzijdig pianist. Hij begeleidde o.a. Ramses Shaffy en het Nationaal Ballet / Toer van Schayk.

Meer berichten