(Foto: Aangeleverd)

Lopen voor 'Nacht van de Vluchteling'

BEVERWIJK - Zaterdagavond 15 juni klokslag middernacht beginnen ongeveer 7000 mensen in Nederland aan een nachtelijke wandeling van 10, 20 of 40 km in het kader van de Nacht van de Vluchteling.

Acht enthousiaste vrouwen uit Heemskerk, Beverwijk, Velsen en Uitgeest lopen die nacht maar liefst 40 km van Amsterdam naar Haarlem als team genaamd: 'Het loopt lekker in de IJmond'.

Sponsortocht

Anita, Ida, Esther, Marjon, Monique, Nel, Thea en Ted zijn collega's en vriendinnen van elkaar, die elkaar vinden in zowel de uitdaging van een lange wandeling als in het doel van de Nacht van de Vluchteling, namelijk aandacht vragen voor het lot van 68,5 miljoen mensen die op dit moment op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. De wandeling is een sponsortocht. Het geld dat wordt ingezameld wordt ingezet om vluchtelingen te helpen, bijvoorbeeld in de vorm van schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en andere eerste levensbehoeften.

Voorbereiding

Er wordt al enkele weken flink getraind tijdens onder andere met 'de 30 van Zandvoort'. Ook tijdens 'de Vissenloop in IJmuiden' zijn al vele kilometers afgelegd. Op Hemelvaartsdag komt daar tijdens de Oer-IJ Expeditie nog een flink aantal kilometers bij. Ondanks alle training zal 'de Nacht' nog een hele inspanning van de dames vragen! Een inspanning waarbij de vrouwen zich gesteund weten door vele familieleden, vrienden en collega's die met elkaar al een mooi bedrag bij elkaar hebben gebracht voor Stichting Vluchteling. Maar het is nog niet genoeg…..!

Uw steun en bijdrage

Heeft u bewondering voor de inspanning van team 'Het loopt lekker in de IJmond' dan kunt u het team steunen in de vorm van een donatie via de website: www.nachtvandevluchteling.nl/team/het-loopt-lekker-in-de-ijmond.

Meer berichten