SamenLoop voor Hoop Beverwijk is in park Vondelkwartier.
SamenLoop voor Hoop Beverwijk is in park Vondelkwartier. ((Foto: Benno Zuidenga))

SamenLoop voor Hoop in park Vondelkwartier

BEVERWIJK - Op 22 en 23 juni wordt de 2e SamenLoop voor Hoop Beverwijk gehouden in park Vondelkwartier. Buiten het feit dat we dit weekend het leven gaan vieren proberen alle teams (de deelnemers) geld in te zamelen voor het goede doel, het KWF. Allerlei acties zijn of worden op touw gezet om deze editie tot een succes te maken.

Allerlei acties worden op touw gezet om deze editie tot succes te maken

Zo is er een pubquiz geweest, heeft een team een succesvolle wijnproeverij gehad, is er een kienmiddag geweest, wordt er statiegeld ingezameld bij de VOMAR (het statiegeld kan tot eind juni gedoneerd worden aan de SamenLoop bij alle filialen in Beverwijk en Heemskerk) en is er momenteel voor een schappelijke prijs bij restaurant 'de Smaeckkamer' een Samenloopdiner te verkrijgen. Ook individuele deelnemers hebben geld opgehaald door zich bijvoorbeeld te laten sponsoren bij een hardloopwedstrijd.

Zondagochtend

Voor de KinderLoop, die op zondagochtend om 11.00 uur wordt gehouden, zijn de deelnemende kinderen ook bezig om geld op te halen. De kinderen halen lege flessen op, laten zich door opa en oma sponsoren en maken op school allerlei spullen om te verkopen. Ook laten kinderen zich sponsoren tijdens de avond4daagse. Het inleveren van het geld door de kinderen blijft een mooi en emotioneel moment, want wie breekt er niet als er een kind met een plastic zakje geld aankomt en deze inlevert bij de penningmeester.

Bron van inkomsten

Een andere belangrijke bron van inkomsten is de verkoop van kaarsenzakken. Deze kaarsenzakken worden langs de wandelroute gezet en voorzien van een kaars (beschikbaar gesteld door de organisatie). Maar belangrijker is de boodschap die de mensen erop zetten. Mooie gedichten voor een dierbare, foto's van dierbare die helaas overleden zijn aan deze ziekte of gewoon simpel met de tekst "ik mis je". Als de schemer 's avonds invalt zal het parcours langzaam veranderen in een pad van licht en zal er na de kaarsenceremonie menig traantje worden weggepinkt. Echt één van de hoogtepunten van de SamenLoop voor Hoop.

Kaarsenceremonie is op zaterdagavond

De kaarsenceremonie zal omstreeks 23.00 uur op zaterdagavond plaatsvinden. Wilt u een deelnemend team nog een zetje in de rug geven, of wilt u iemand sponsoren?

Zie website

Ga gerust naar de website www.samenloopvoorhoop.nl/beverwijk en doneer wat u missen kunt. Hebt u vragen over de aankomende SamenLoop voor Hoop Beverwijk?

''Wij lezen elke dag onze mailbox die u kunt bereiken via beverwijk@samenloopvoorhoop.nl'', aldus de organisatie.

Meer berichten