DEM-speler Mounir Mounji legt tegen Westlandia een puike partij op de mat.
DEM-speler Mounir Mounji legt tegen Westlandia een puike partij op de mat. ((Foto: Ruud van den Booren))

DEM vecht zich naar drie punten tegen Westlandia in Naaldwijk (0-2)

door Ton Limmen

BEVERWIJK - Na vijf nederlagen op rij was DEM weleens toe aan drie punten. Tegen het sterke Westlandia uit Naaldwijk knokte DEM zich naar een 0-2 overwinning. Maar eenvoudig ging dat allemaal niet. Voor vertrekkend trainer Arvid Smit is het ook van groot belang om per 1 januari DEM op een mooie plek in de middenmoot achter te laten. Zoals bekend gaat Arvid Smit, als assistent bondscoach, naar het Nederlandse vrouwenteam. Assistent worden bij het team van trainster Sarina Wiegman is een hele mooie kans voor Smit.

Inzet Beverwijkers wordt beloond

Maar eerst moet het eerste team van DEM uit de gevarenzone. Wat de spelers afgelopen zondag voor inzet op het veld legde was fantastisch. Na 20 minuten met 0-2 voorstaan was een geweldig begin. Door doelpunten van Timo Wolters en Bryan Herraez verraste de DEM-spelers vriend en vijand. Het stond vóór de theepauze heel degelijk bij Beverwijkse formatie.

Vooral op fysiek gebied moest DEM het afleggen

De ploeg kwam onder aanvoering van uitblinker Mounir Mounji verrassend snel op voorsprong. De eerste helft kenmerkte zich vooral door goed georganiseerd spel van de Wijkers. Westlandia had wel veel balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. DEM speelde compact en daar had de club uit Naaldwijk geen antwoord op.

Onder druk

Westlandia kwam in de tweede helft anders uit de kleedkamer. Zonder echt goed voetbal zette ze DEM onder druk. Vooral op fysiek gebied moest DEM het afleggen maar met de inzet die de spelers tentoon spreidde bleef het elftal overeind. De achterste lijn kwam steeds meer onder druk te staan maar vocht zich geweldig door de negentig minuten heen.

Apart benoemen

Niet alleen de achterin vocht voor alles wat ze waard waren. maar het hele team was bereid om voor een goed resultaat te strijden. Toch wil ik een speler apart benoemen en dat is Joey de Kruif. De aanvoerder is eigenlijk al 19 maanden geblesseerd en speelde zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Als een echte captain nam hij het voortouw in de ploeg. Zijn mentaliteit is een voorbeeld voor het team.

Iedere speler van DEM gooide zich letterlijk voor de bal

Met steeds meer fysiek ingestelde spelers bij Westlandia werd het een man tegen man gevecht. Alle ballen werden hoog voor het doel van Swen Verswijveren gegooid maar hij heerste in het strafschopgebied, samen met zijn verdediging. Iedere speler van DEM gooide zich letterlijk voor de bal.

Eindsignaal

De minuten kropen voorbij en alle supporters die DEM een goed hart toedroegen, verlangden naar het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Cock. Na 90 slopende minuten was de uitbarsting van vreugde heel begrijpelijk.

Als het team het kan opbrengen om iedere wedstrijd zo te strijden komt het met DEM echt wel goed.

Meer berichten