Sneeuwpret voor iedereen met beperking - Wintereditie Heliolympics in Noord-Holland is van 11 tot en met 16 februa

  Nieuws
De paralympische skiër Kees-Jan van der Klooster heeft zich verbonden aan de Heliolympics. (foto aangeleverd)
De paralympische skiër Kees-Jan van der Klooster heeft zich verbonden aan de Heliolympics. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

WIJK AAN ZEE - Zorg- en onderwijsinstelling Heliomare organiseert van zondag 11 tot en met vrijdag 16 februari de wintereditie van de Heliolympics. Dit speciale sportevenement heeft als doel om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking diverse (winter)sporten kosteloos te laten ontdekken. Deelnemers kunnen meedoen aan sporten als (zit)skiën, curling en sledgehockey. De Heliolympics vindt plaats in Wijk aan Zee, Spaarnwoude, Alkmaar, Bergen en Amsterdam.
Een aantal paralympisch medaillewinnaars heeft zich aan de Heliolympics verbonden, waaronder Bibian Mentel (snowboarden), Geert Schipper (triatlon) en Kees-Jan van der Klooster (skiër). De laatste geeft tijdens de Heliolympics (zit)skiles aan de jeugd. Hij vertelt: “In 2001 liep ik tijdens het snowboarden een dwarslaesie op. Het veranderde mijn leven, maar bracht mij ook veel nieuwe inzichten. Door volop in het leven te staan, lukte het mij uiteindelijk deel te nemen aan de Paralympische Spelen.''
Kees-Jan vervolgt: '' Tijdens de Heliolympics ga ik jeugdige skiërs persoonlijk begeleiden. Daar heb ik enorm veel zin in! Ik denk dat mijn verhaal de jongeren kan inspireren. Een evenement als de Heliolympics is een uitstekende manier om mensen met een beperking in hun kracht te zetten. We zien nog vaak dat mensen hun eigen mogelijkheden onderschatten of dat hun omgeving dat doet. Juist door dingen zelf te doen, door te durven, krijg je een kleine boost die nodig is om weer een stap verder te komen in het dagelijks leven.”

Sporten voor iedereen

Heliomare gelooft dat er voor iedereen een passende sport of bewegingsactiviteit mogelijk is, met of zonder beperking. Niet alleen cliënten, patiënten en leerlingen van Heliomare zijn tijdens de Heliolympics van harte welkom, ook andere geïnteresseerden kunnen er aan deelnemen.
De volgende activiteiten staan op het programma (vooraf aanmelden): 12 februari (10.00 uur): (zit)skiën bij Snowplanet in Spaarnwoude; 14 februari (10.00 uur): sledgehockey (ijssleehockey) op de Jaap Edenbaan in Amsterdam; 12 t/m 15 februari (18.30 – 20.00 uur): (indoor) curling en schaatsen bij de sporthal van Heliomare in Wijk aan Zee (aanmelden niet nodig).
Aan de activiteiten kan kosteloos deelgenomen worden. Meer informatie over de activiteiten, inschrijving en toegankelijkheid is te vinden op www.heliolympics.nl.

Meer berichten