Vierde concert op carillon Agathakerk

  Nieuws
Het vierde zomeravondconcert trekt zeker weer de nodige aandacht van het publiek. (foto aangeleverd)
Het vierde zomeravondconcert trekt zeker weer de nodige aandacht van het publiek. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Het laatste zomeravondconcert op het carillon van de Agathakerk in Beverwijk op maandagavond 23 juli wordt gespeeld door de ‘eigen’ beiaardier Gerda Peters. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan sluit zij de concertserie af met een speciaal en feestelijk programma. Hierin de Carnaval Suite , Flevoland Suite de Seven Braethes en tot slot Bell Canto.
Zoals inmiddels gebruikelijk is er voor bezoekers in de mooie tuin naast de Agathakerk een luisterplek ingericht. Vrijwilligers zorgen voor een drankje en delen de programma´s rond. Vooraf zal de beiaardier haar te spelen programma toelichten en na afloop komt zij vanuit zijn hoge speelplek naar beneden om de bezoekers te ontmoeten. Gedurende de bespeling, van 20.00 tot 21.00 uur. is haar spel op het klavier goed te volgen op een grote monitor die in de tuin is opgesteld.
Het concert is gratis toegankelijk. Vanuit de Breestraat, via de ingang naast de kerk is de tuin te bereiken. Het programma op 23 juli van het beiaardconcert van Gerda Peters:
1. Carnival suite
Frank DellaPenna (*1951)
I. Ambiance
II. Popcorn
III. Carousel
IV. Sleepy-Head
2. The Seven Breathes
Giedrius Kuprevičius (*1944)
3. Flevoland Suite
Joop Stokkermans (1937 – 2012)
I. Verre Blik
II. Bach (one)
III. Vliegende Klokken
IV. Lucht als water
V. Klokken in de Mist
VI. Klokken boven Flevoland
4. Bell Canto
Geert D’hollander (*1965).

Meer berichten