Drukte bij kerststal Sint Agathakerk

  Nieuws
De kerststal van de Agathakerk. (foto: Co Backer)
De kerststal van de Agathakerk. (foto: Co Backer) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Iedereen die nog niet de kans heeft gehad om de kerststal in de Sint Agathakerk te bekijken, heeft hiervoor nog enkele dagen de gelegenheid. Het is de grootste kerststal van Noord-Holland, men spreekt zelfs van de grootste van Nederland. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Kind ons geboren'.
Het thema is een citaat uit het boek Jesaja (Jes. 9,5) waarin het erover gaat dat “Een kind ons wordt geboren, een zoon ons gegeven." Een kind is kwetsbaar, het verdient zorg, aandacht en oprechte liefde. Bewust is gekozen voor “Kind ons geboren”; het kan gaan over een kind aan ons geboren, voor ons geboren, bij ons geboren, in ons geboren. Het is bovendien de titel van een lied uit het Klein Kerstoratorium van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen. Er is gekozen voor het klassieke kerstverhaal dat aangevuld is met twee bekende verhalen, één uit het Oude Testament en één uit het Nieuwe Testament. Het eerste verhaal komt uit het Oude Testament. Het tafereel van Mozes in het rieten mandje en een tafereel uit het Nieuwe Testament: de doop van Jezus in de Jordaan.
In het midden van de Kerststal staat als gebruikelijk de stal of de geboortegrot met daarin de os en de ezel, Jozef en Maria, de kribbe, de schapen, de herders en daarbij ook de Wijzen uit het Oosten. Al met al wordt de nadruk gelegd op het verhaal van redding uit de dood en van vrede. De kerststal beeldt het verhaal uit van wanhoop soms in onze dagen. In de donkerste tijd van het jaar mag het Licht van Kerstmis ons tot hoop op een betere toekomst zijn. Op tweede Kerstdag zong het koor van Stacatto diverse kerstliederen in een volle kerk. De Kerststal is nog tot en met zondag 6 januari dagelijks te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten