'Uitvergroot' van Marian Freriks.
'Uitvergroot' van Marian Freriks. ((Foto: Aangeleverd))

Creatief inloophuis voor jong en oud

CASTRICUM - Iedereen is welkom bij de opening van De KnutselFee en de schilderijenexpositie van Marian Frederiks zondag 10 november tussen 16.00-18.00 uur. (Amsterdam). De KnutselFee is een creatief inloophuis voor jong en oud. Op woensdagmiddag en elke eerste zondagmiddag van de maand, tussen 13.00-16.00 uur kan je binnenlopen zonder afspraak. Initiatiefneemster Myung Beekman (Castricum) biedt een creatieve "speeltuin" aan, waarin je naar hartenlust alles kan gebruiken om mee te versieren.

Marian Frederiks (Krommenie) schildert zowel figuratief als non-figuratief. De inspiratie haalt ze meestal uit de natuur, waar ze ook vaak te vinden is. In de natuur vind ze de rust en evenwicht terug, die je in het dagelijks leven vaak mist.

Verwonderen

De natuur kan haar enorm verwonderen. Via haar schilderijen wil ze proberen om datgene wat ze bewonderd heeft voor een ander in beeld te brengen. Haar werk is stevig van opzet en ze gebruikt graag diepe kleuren. Marian werkte op diverse basisscholen als leerkracht textiele werkvormen en gaf les bij creativiteitscentra.

Zijdeverf

Schilderen op zijde was lange tijd een grote passie voor haar. Vijfentwintig jaar geleden verving ze de zijde door papier en later door doeken. De zijdeverf werd acrylverf en nu schildert ze het liefst met olieverf. Tevens nog bij galerie Streetscape, Dorpsstraat 7 in Castricum te zien: expositie schilderijen van Huib Hogenstijn (Castricum), Lianne Oost (Alkmaar), Sabrina Tacci (Heiloo) brons Nella van Os (Limmen) en wandtextiel Nora van Klingeren (Amsterdam) De galerie is geopend op afspraak en vrijdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. Info: www.streetscape.nl.

Meer berichten