Van 10 tot en met 12 januari vindt het jaarlijkse boardingvoetbalevent plaats.
Van 10 tot en met 12 januari vindt het jaarlijkse boardingvoetbalevent plaats. ((Foto: Rick Lamberts))

Old Alkmaar Boardingtoernooi 2020

CASTRICUM/AKERSLOOT - Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 januari 2020 vindt het jaarlijkse boardingvoetbalevent weer plaats in Sporthal de Lelie te Akersloot. Voor deze editie reizen Ajax, Feyenoord, PSV, FC Volendam en FC Utrecht af naar Akersloot om titelverdediger AZ van de troon te stoten, dit ondanks het feit dat de afgelopen jaren is gebleken dat de qualifier vanuit de vrijdag zeker niet uitgesloten mag worden. Een deelnemersveld van hoog niveau.

De regionale JO13-1 jeugd betreedt op vrijdagavond als eerste de boarding arena en de winnaar van de vrijdag sluit op de zondag aan tegen de JO12- teams van de betaald voetbalorganisaties (BVO's). Op zaterdag wordt het toernooi de hele dag gespeeld onder diverse leeftijdscategorieën met de JO9, JO10 en JO11 jeugd.

Naast Meervogels'31 doen de volgende plaatselijke verenigingen mee aan het toernooi: FC Castricum, ADO'20, Vitesse'22, HSV, De Foresters, VV Limmen, FC Uitgeest, Kolping Boys, AFC'34, Reiger Boys en SVW'27. Op de afsluitende zondag nemen de zes BVO's het op tegen regionale trots Meervogels'31 en de winnaar van de kwalificatieronde op vrijdag.

Hoog in vaandel

Naast dat voetbal hoog in het vaandel staat, blijft het meedoen en plezier natuurlijk het belangrijkste. Deelname moet een herinnering voor het leven zijn voor deze jonge talenten! Mocht het voetballend niet helemaal lukken op deze dag, kan de jonge voetballer/voetbalster zich nog kwalificeren voor een Quiz-finale. Alle Quiz-finales worden dit jaar afgewerkt in de zaal te midden van al het publiek!

Zondagmiddag voor de finale wordt er nog een hoofdact georganiseerd door de mini-pupillen van Meervogels'31. Team Nederland en team Meervogels beloven hier weer een spektakel van te maken met veel doelpunten, truckjes en talent.

Extra tribune

Sinds enkele jaren staat er een extra tribune in de sporthal om zoveel mogelijk supporters van het voetbalspel te kunnen laten genieten. Het boardingtoernooi staat voor veel spektakel doordat het gebruik van de boarding het spel versneld. De bal rolt vrijwel de gehele 12-minuten per wedstrijd met vele doelpunten en prachtige acties tot gevolg.

Voor meer info www.boardingtoernooi.com of Facebookpagina 'OldAlkmaarBoardingtoernooi'.

Meer berichten