Herinneringsboekje uit over Maranathakerk

Algemeen
Het kruis van de Maranathakerk naast de toren van de Dorpskerk.
Het kruis van de Maranathakerk naast de toren van de Dorpskerk. Foto: Ernst Mooij

CASTRICUM - De Maranathakerk is verkocht, het kruis is van het kerkdak gehaald en het naambord van de gevel verwijderd. Er wordt nu hard gewerkt om het gebouw geschikt te maken voor het huisvesten van het Suprime College voor leerlingen van het Bonhoeffer College en het Jac. P. Thijsse College.

Die verhalen hebben mij geraakt en geïnspireerdEen foto van het verwijderde kruis hangt in de oude Dorpskerk. Het kruis zelf heeft een mooie plek gekregen op het kerkhof aan de zuidzijde van de toren en het naambord is geschonken aan de Werkgroep Oud-Castricum. Als symbolische sluitsteen is een digitaal boekje over de sluiting van en herinneringen aan de Maranathakerk op de website van de Protestantse Kerk Castricum gezet. Ernst Mooij, de samensteller van het boekje, vond dat het in een kleine oplage gedrukte papieren boekje voor een groter publiek toegankelijk moet zijn. Mooij: "In aanloop naar de sluiting van de Maranathakerk hebben enkele kerkleden hun herinneringen en belevingen toevertrouwd aan Over en Weer, het maandelijkse kerkblad voor Protestants Castricum. Die verhalen hebben mij geraakt en mij geïnspireerd om ze samen te brengen in dit boekje."

Digitale versie boekje

De digitale versie in PDF-format is te vinden op de website van de Protestantse Kerk Castricum onder de kop 'Actueel gemeentenieuws' met daarna een klik op 'Laatste nieuws'.