Supreme College Nederland opent officieel de deuren

Algemeen
Colleges worden gegeven in de voormalige kerk.
Colleges worden gegeven in de voormalige kerk. Foto: Supreme College Nederland

CASTRICUM - In de akoestiek hoor je nog de rijke geschiedenis van het gebouw, maar voor het overige is de voormalige kerk in het centrum van Castricum omgebouwd tot het Supreme College Nederland, een nieuwe leerplek voor leerlingen met een internationaal perspectief. Woensdag 30 september vindt de officiële opening plaats door burgemeester Toon Mans en wethouder Ron de Haan. 

Leerlingen krijgen les op een manier die net even anders is

Dit schooljaar is de eerste groep leerlingen gestart, een mooie mix van verschillende culturen bij elkaar. Sinds de start van het schooljaar krijgen leerlingen les op een manier die net even anders is. 

Het is muisstil in Supreme College Nederland, als leerlingen aandachtig luisteren naar Michiel, één van de docenten van het nieuwe onderwijsinitiatief van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege. Het Supreme College Nederland richt zich speciaal op leerlingen van zowel Nederlandse als internationale afkomst. Leerlingen van 14-18 jaar met een internationaal perspectief, die middenin de Nederlandse samenleving willen staan. Ambitieuze, internationale en Nederlandse leerlingen, die vanaf 3 VWO meer uitgedaagd willen worden en anders willen leren. In vier jaar tijd behalen zij twee internationaal sterke diploma’s: Middle Years Programme + VWO. 

Betaalbaar alternatief

Het Supreme College Nederland is daarmee een modern, actueel en zeer betaalbaar alternatief voor de Europese en Internationale scholen, zowel binnen als buiten de regio Kennemerland. 

Supreme College Nederland is gevestigd aan Koning Willemstraat 1 in Castricum.