Speel de Waterliniequiz vanaf de bank

Algemeen
Kleurplaten maken is een leuke bezigheid voor thuis.
Kleurplaten maken is een leuke bezigheid voor thuis. (Foto: Forten.nl)

REGIO - Nu onze bewegingsvrijheid helaas nog beperkt is, moeten we er thuis het beste van maken. En wie niet van sneeuw houdt is er de Waterliniequiz. Oneindig Noord-Holland heeft twintig vragen waarin waterliniekennis testen van de Stelling van Amsterdam, Nieuwe Hollandse Waterlinie en Atlantikwall wordt getest. Wanneer je de quiz hebt ingevuld, kun je daarna direct je antwoorden bekijken en krijg je ook een toelichting op je fout ingevulde antwoorden, o.a. ook met filmpjes. Super leuk en leerzaam en maak tot en met 28 februari kans op te gekke prijzen. Speel jij ook mee? Ga naar de quiz.

Puzzel een fort in elkaar

In deze tijd van thuis blijven is er tijd voor ouderwets legpuzzelplezier. De markt van puzzels zat al in de lift en gaat in de coronacrisis helemaal door het dak. Natuurlijk doet forten.nl mee met de puzzeltrend en dus kan je bij ons elke week een nieuwe online puzzel maken van een fort, het militaire landschap, een vestingstad of een ander onderdeel van de waterlinie. Kijk hier welke puzzels je kunt maken.

Kleurplaten met afbeeldingen van forten, vestigingen, bunkers en kastelen

Een kleurplaat maken staat garant voor een middagje creatief bezig zijn. Maak een mooie kleurplaat van een fort of kasteel voor jezelf of voor iemand anders. Kinderen die hun tijd besteden aan het voltooien van een kleurplaat blijven koste wat het kost gefocust, ze doen het beste wat ze kunnen, ondanks de drukte rondom hen. Dit stelt hen in staat concentratie- en focusvaardigheden te ontwikkelen, die hen zullen helpen als ze ouder worden op school en wiskunde- of spellinglessen moeten invullen, zonder dat ze last hebben van de drukte rondom. En omdat we nu allemaal binnen zitten vanwege Corona vind je via deze link altijd de leukste kleurplaten met forten, vestingsteden, bunkers en kastelen.

Vestingsteden virtueel

Bekijk de video’s van Walk Warp. De vestingsteden zijn tastbare bewijzen van de wordingsgeschiedenis van Nederland. Met deze films kan iedereen genieten. Bekijk de video’s van Walk Warp via deze link.