Participatie rondom toekomst terrein Maranathakerk

Algemeen
Toekomstbeeld na 2024?
Toekomstbeeld na 2024? (Foto: AART TÓTH)

CASTRICUM – Er zijn al heel wat woorden over gevallen en discussies gevoerd, de toekomst van de Maranathakerk waar op dit moment het Supreme College in gevestigd is. Het heeft al langer geen functie meer als kerkgebouw en is in bezit van de gemeente Castricum sinds 2020. Het Supreme College zal er tot 2024 in gevestigd zijn, waarna het vrij komt voor een andere bestemming. Duidelijk is dat er belangstelling is voor deze plek aan de Prins Hendrikstraat nummer 1.

DOOR AART TÓTH

Zo heeft het filmtheater Corso er wel oren naar om op deze plek een nieuwe bioscoop te laten verrijzen in combinatie met een andere maatschappelijke bestemming zoals een Huisartsenpost en eventueel woningbouw. Ook is er vanuit een Huisartsenpost interesse getoond in combinatie met bovenstaande. Daarbij bestaat de kans dat het Supreme College er na 2024 blijft.

In het kader van de burgerparticipatie heeft de gemeente Castricum besloten inwoners van die gemeente de kans te geven hun mening te ventileren over de toekomst van het gebouw dan wel de ruimte. Sleutelwoorden daarbij zijn, toekomstbestendig, realistisch, rendabel, maatschappelijk en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Heel verhaal voor de vestiging van een maatschappelijke, culturele, commerciële bestemming of woningbouw. Dat meepraten als inwoner kan gebeuren tot 7 april, dus wacht niet te lang. Zo kan je dus als inwoner van de gemeente invloed uitoefenen via www.ikdenkmeeovercastricum.nl/denk+mee+over/maranathakerk/default.aspx . Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat over een aantal jaren.