Rode Kruis collectanten aan de deur, dit jaar in het teken van corona

Algemeen
Deze week kunt u een collectant van het Rode Kruis aan de deur verwachten.
Deze week kunt u een collectant van het Rode Kruis aan de deur verwachten. (Foto: Rode Kruis)

CASTRICUM - Deze week is het Rode Kruis collecteweek, dit jaar staat de collecte in het teken van Corona.Tot en met 19 juni is landelijk de jaarlijkse Rode Kruis collecteweek, en natuurlijk collecteren vrijwilligers ook in Kennemerland. Zo’n 200 collectanten zullen deze week extra hun best doen en een extra blokje om lopen voor Het Rode Kruis, en nog veel meer mensen hebben een digitale collectebus aangemaakt. Het Rode Kruis Kennemerland wil in deze actieweek geld ophalen voor diverse lokale initiatieven. Doet u ook mee?

Veel van onze vrijwilligers die voorheen bij de vele evenementen en EHBO-opleidingen actief waren, hebben sinds het begin van de coronapandemie extra opleidingen gevolgd om ingezet te kunnen worden op bijvoorbeeld de test- en vaccinatielocaties en het begeleid vervoer. Voor deze extra opleidingen wil het Rode Kruis de opbrengst van de collecte inzetten.

In Kennemerland is het Rode Kruis momenteel actief op zes locaties, in het XL-paviljoen op Schiphol, in de Kennemer Sporthal in Haarlem, op het parkeerterrein van de Bazaar in Beverwijk, in de tennishal in Uitgeest, in een sporthal in IJmuiden en in de mobiele prikbus in Zandvoort. Op al deze locaties ondersteunt het Rode Kruis de GGD Kennemerland met speciaal opgeleide EHBO-ers in de wachtruimtes, prepareerders & vaccineerders en administratieve ondersteuning. Dagelijks zijn rond de 60 Rode Kruisers aan het werk op een van deze locaties.

Daarnaast biedt het Rode Kruis ook ondersteuning bij verborgen effecten van de crisis  

Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij de meer verborgen effecten van de crisis. Er werden 575 voedselpakketten uitgedeeld, aan boord van de MS Aurora – waar we al sinds december helpen in de opvang – ondersteunen we bij het vaccineren van de dak- en thuislozen in Haarlem, en onze vrijwilligers verzorgen ritten begeleid vervoer om de ambulancedienst in Kennemerland te ontlasten. Al met al zijn gedurende het afgelopen jaar meer dan 10.000 uren vrijwilligers ingezet! 

Het Rode Kruis is erg blij en trots op alle vrijwilligers die zoveel goed werk doen. Met uw donatie helpt u mee om de opleiding van deze geweldige vrijwilligers mogelijk te maken.

Help onze helpers! Met een kleine bijdrage in de (digitale) collectebus die in de komende week bij u langskomt, of doneer direct via deze QR-code:


Zelf een digitale collectebus aanmaken kan natuurlijk ook, graag zelfs! Aanmelden kan hier