Sint eruit, Kerstman ‘met gierende banden’ erin

Algemeen
Kerstman tijdens zijn Dorpshart-tour in 2020.
Kerstman tijdens zijn Dorpshart-tour in 2020. (Foto en tekst: Aart tóth)

CASTRICUM - De oude baardman is net vetrokken naar Spanje. De volgende baardman staat alweer te popelen aan de gang te gaan. We hebben het hier natuurlijk over de Kerstman, die ook vorig jaar behoorlijk aanwezig was in zijn toenmalige logeerverblijf in de Dorpsstraat. Ook bezocht hij samen met de Ondernemers Vereniging Castricum de Voedselbank en andere bestemmingen om wat lekkers achter te laten. Ook dit jaar is er geen Candlelight Shopping, maar komt er zaterdag 18 december een feestelijke ‘winkeldag’. 

Winkeliers hebben gezellige kerstversiering opgehangen en leuke kerstaanbiedingen, en in de straat klinkt muziek en natuurlijk is de Kerstman dan ook aanwezig. Luid bellend zal hij richting zijn dag- en nachtonderkomen rijden aan Bakkerspleintje 79, om kinderen met hun ouders te vermaken. Winkels leggen de rode loper uit om hem te verwelkomen. 

Vrijdag 17 december is de Kerstman aanwezig op de Weekmarkt (in kerstsfeer) om presentjes uit te delen namens de ondernemers van Dorpshart Castricum. Tussendoor zal hij vanuit zijn domicilie op ‘t Bakkerspleintje ook nog kinderen vermaken in samenwerking met de Creatieve Wieven. 

Graag tot ziens dus op de 17e en 18e december en misschien zelfs de 19e. Vergeet daarbij niet de kassabonnen te sparen voor de actie ‘Handje Contantje’.