Orgelconcert met dwarsfluit

  Nieuws
Fluitiste Marion Blonk. (foto aangeleverd)
Fluitiste Marion Blonk. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM - De Heemskerkse organiste Anja van der Ploeg geeft vrijdag 8 juni samen met fluitiste Marion Blonk een concert in de St. Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 113 in Castricum. Anja van der Ploeg is werkzaam als organist/pianist/dirigent in verschillende kerken. In Heemskerk is ze zeer succesvol met de inloopconcerten en passieconcerten die ze ieder jaar organiseert in de dorpskerk.
Ze geeft ook regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Marion Blonk trad als solist enkele malen op met het symfonieorkest van het Brabants Conservatorium. Marion geeft regelmatig concerten als duo met piano/orgel en als onderdeel van het Aiolos Kwartet (4 dwarsfluiten) en van diverse andere kamermuziekensembles.
Tijdens het concert zal het prachtige Andante in C van Mozart voor fluit (en orgel) klinken. Ze zullen ook samen enkele delen uitvoeren van de bekende Peer Gynt Suite van de Noorse componist Edvard Grieg, waaronder het bekende 'Die Morgenstimmung', dat beroemd is geworden door een bekend merk voor toetjes.
Verder werken van Maurice Duruflé (20ste eeuw) en Nicolas de Grigny (17e eeuw). Beide componisten hebben variaties over het Veni Creator Spiritus geschreven. In de grote Pancratiuskerk zullen ze door de prachtige akoestiek van de kerk zeker heel goed klinken. Het concert van Anja van der Ploeg en Marion Blonk begint om 20.00 uur. Het concert heeft een pauze met koffie en thee en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte.

Meer berichten