Dubbel orgelconcert met zang

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM - Organisten Ronald Schollaart en Wendy Leonards en de sopraan Jolanda Vermolen geven zondag 8 juli een concert in de St. Pancratiuskerk in Castricum.
Ronald Schollaart studeerde zowel orgel als piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij was prijswinnaar in het Bach-Buxtehude concours in Duitsland. Hij volgde meestercursussen bij diverse internationale pianisten en gaf meerdere concerten in binnen- en buitenland. In Castricum is hij de vaste begeleider van verschillende koren van de St. Pancratiuskerk.
Wendy Leonards is één van de organisten die in dezelfde kerk regelmatig in een dienst spelen. Naast het spelen van een aantal orgelwerken zal ze Jolanda Vermolen begeleiden op het orgel bij enkele liederen. Eén van de liederen die gezongen worden is het prachtige 'Lascia la spina cogli la rosa' van Handel. Dit lied komt uit één van de eerste oratoria (Il Trionfo) die Handel op jeugdige leeftijd heeft geschreven. Later heeft Handel de melodie gebruikt voor het meer bekende 'Lascia ch’io pianga' uit Rinaldo. Jolanda Vermolen zal naast dit lied van Handel ook nog een lied zingen uit de Messiah van dezelfde componist. Daarnaast wordt het 'Domine Deus' uit het Gloria van Vivaldi gezongen. Orgelwerken worden gespeeld van César Franck, C.Ph.E. Bach, J.S. Bach en Bergamo. Het concert wordt afgesloten met de Prélude et Fugue in B van Saint-Saëns. De componist zelf was best tevreden over deze compositie. Melodie, harmonie, ritme en virtuositeit maken het een zeer aantrekkelijk werk en een prachtig slot van het concert.
Het concert op zondag 8 juli begint om 15.00 uur. Er is een pauze met koffie en thee en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte. Het adres van de kerk is Dorpsstraat 113 in Castricum.

Meer berichten