Sociale huurwoningen Eerste Groenelaan Castricum

  Nieuws
Dick Tromp, directeur-bestuurder Kennemer Wonen en wethouder Marcel Steeman. (Foto: aangeleverd)
Dick Tromp, directeur-bestuurder Kennemer Wonen en wethouder Marcel Steeman. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

CASTRICUM -Op het braakliggende terrein aan de Eerste Groenelaan in Castricum komen vijftien duurzame en sociale huurwoningen. Wethouder Marcel Steeman en Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, ondertekenden vrijdag 22 juni om 11.00 uur de bijbehorende overeenkomst.

Kennemer Wonen heeft in aannemer Dijkstra Draisma de partner gevonden die het project heeft uitgewerkt en de woningen gaat bouwen. Het worden grondgebonden huizen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen worden volledig energieneutraal opgeleverd en krijgen geen gasaansluiting.
Omwonenden en andere belanghebbenden zijn in het voortraject betrokken bij dit plan. Na de eerste informatiebijeenkomst heeft een aantal omwonenden en belanghebbenden hun zorgen geuit over onder andere de ligging, parkeren en bereikbaarheid. De plannen zijn daarna aangepast en de gemeenteraad stemde vorig jaar in met deze woningbouwontwikkeling. Dick Tromp: “De woningen worden zelfs gasloos en energieneutraal opgeleverd. Goed voor het milieu, en prettig voor de portemonnee van onze huurders.”
Als het bestemmingsplan in de Raadsvergadering van 5 juli wordt vastgesteld, en de benodigde procedures vlot verlopen, kan de bouw nog eind dit jaar starten. In dat geval worden de woningen medio 2019 opgeleverd. De huurprijs voor deze woningen wordt maximaal € 597 per maand.

Meer berichten