Warner de Weerd (links) in actie tegen de vrouwelijke grootmeester Bianca Muhren-De Jong. Die pot won hij nog waardoor hij na vier ronden de maximale score had. Op de achtergrond links internationaal meester Jan-Willem de Jong en rechts Marc Helder.
Warner de Weerd (links) in actie tegen de vrouwelijke grootmeester Bianca Muhren-De Jong. Die pot won hij nog waardoor hij na vier ronden de maximale score had. Op de achtergrond links internationaal meester Jan-Willem de Jong en rechts Marc Helder. ((Foto: aangeleverd))

'Motor' De Weerd hapert op Texel

DEN BURG - De start was zaterdag perfect, het einde niet. Althans niet het resultaat, want over het spel was Warner de Weerd best tevreden op de tweede editie van het Mat op 't Wad-toernooi op Texel.

De als derde geplaatste speler van Autovakmeester Schaap Mach won met overtuigend spel zijn eerste vier partijen waaronder van de vrouwelijke grootmeester Bianca Muhren-De Jong. Vervolgens verloor hij in ronde vijf van medekoploper en internationaal meester Jan-Willem de Jong in een partij die ogenschijnlijk gelijk opging maar waarin de met zwart spelende speler van de Schager schaakvereniging nooit echt grip op de stelling kon krijgen. Daarna ging het pas echt mis. In ronde zes overspeelde De Weerd het Friese talent Jouke Duller Llopis, maar hij lette even niet op waardoor remise door zetherhaling een feit werd.

Swingend

In de slotronde was het spel zelfs swingend tegen Marc Helder van schaakclub Aartswoud. De Weerd investeerde op een gegeven moment zelfs een volle toren. Die won hij uiteindelijk terug met een betere stelling maar het had allemaal teveel tijd gekost. Helder benutte het tijdsvoordeel uit met snelle zetten en uiteindelijk ging De Weerd de fout in. ,,Vervelend maar het spelniveau was goed", aldus de 41-jarige Purmerender. ,,In een normale partij heb je de tijd om die goede stellingen wel af te maken. Ik kan hiermee toch wel met vertrouwen de competitiestart tegemoet zien." Jan-Willem de Jong won het toernooi met de maximale score van zeven punten uit zeven partijen.

Uitslag

Uitslag Mat op 't Wad 2019: 1. Jan-Willem de Jong 7, 2. Jouke Duller Llopis 5.5, 3. Marc Helder, Hébert Perez García 5 (Den Helder), Sjoerd Kelder (Hoorn) 5, 6. o.a. Bianca de Jong – Muhren 4.5 en Warner de Weerd 4.5.

Meer berichten