Helderse Zeewering 1940 met zuiltjes met namen verspreid over de stad
Helderse Zeewering 1940 met zuiltjes met namen verspreid over de stad ((Foto: Zeestad B.V))

Opnieuw forse donatie voor stichting Herdenkingsstenen Den Helder

DEN HELDER - Zo vlak voor het einde van het jaar is de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder opnieuw verblijd met een financiële donatie voor de te realiseren Gedenkplaats voor voormalig Joodse stadgenoten die zijn vermoord in de vernietigingskampen tijdens WOII.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Noord- Holland heeft besloten € 5000,-- toe te kennen aan het project. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent. Jaarlijks worden er meer dan 3.500 projecten ondersteund.

Vertrouwen

Het bestuur van de Stichting Herdenkingsstenen is zeer verheugd met deze bijdrage en geeft aan nu volop vertrouwen te hebben dat het realiseren van de doelstellingen van de stichting nu heel dicht komen. Op 1 april 2020 zullen nog 30 herdenkingsstenen worden onthuld voor woningen waar de voormalig Joodse stadgenoten voor het laatst hebben gewoond. De Gedenkplaats, door Edzo Bindels bedacht en ontworpen, wordt onthuld op 29 april 2020 in nieuwe gedeelte van het Stadspark.

Eind januari zal de Stichting Herdenkingsstenen voor de bewoners van het centrum een informatieavond houden over de Gedenkplaats.

Meer berichten