Sint viert dubbele verjaardag in AZC - Jubileumvoorstelling Wolkentheater met hulppieten

  Nieuws
Het Wolkentheater viert een dubbele verjaardag. (Foto: Goedele Monnes)
Het Wolkentheater viert een dubbele verjaardag. (Foto: Goedele Monnes) (rodi.nl)

DEN HELDER - Het Wolkentheater geeft maandag 3 december om 15.30 uur een groot theatraal Sinterklaasfeest onder de naam Dubbele Verjaardag in AZC Den Helder. Tijdens dit feest wordt niet alleen de verjaardag van Sinterklaas gevierd maar ook het 25-jarig jubileum van het Wolkentheater.
Het Wolkentheater speelt een nieuwe Sinterklaasvoorstelling en kinderen uit de Doggershoek spelen mee als hulppiet. Sinterklaas neemt de tijd voor dansoptredens, kleurplaten en liedjes van de kinderen. Ter ere van het 25-jarig jubileum van het Wolkentheater blazen de kinderen de kaarsen op een grote verjaardagstaart. Tot slot krijgen alle kinderen een cadeau en mogen ze met Sint op de foto.

Mimiek

In de Sinterklaasvoorstelling worden bijna geen woorden gebruikt. Zodat ook de kinderen en ouders die nog geen Nederlands spreken van het feest kunnen genieten. De acteurs en begeleiders communiceren met gebaren, mimiek, muziek en een paar Nederlandse woorden die iedereen begrijpt. Gezelligheid kent immers geen grenzen!
De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië: "Kinderen die na traumatische gebeurtenissen in zeer sobere omstandigheden verblijven helpen we met het herontdekken van de mooie en bruisende kant van het leven. Kinderen kunnen dan met elkaar plezier maken en zich creatief uiten, kortom: zorgeloos kind zijn". Meer informatie over de tournee, stichting en donatiemogelijkheden is te vinden op www.wolkentheater.nl.

Meer berichten