Valentijnsdag in Hugo-Waard: ‘Ja, ik wil’, zegt 100-jarige bruid

Algemeen
De bijna 100-jarige mevrouw Visser-Mooij, in bruidsjurk, aan de arm van medewerker Claudia.
De bijna 100-jarige mevrouw Visser-Mooij, in bruidsjurk, aan de arm van medewerker Claudia. (Foto: Mary Brommer )

HEERHUGOWAARD - ‘Ja, ik wil’, sprak de bijna 100-jarige mevrouw Visser-Mooij toen welzijnscoördinator Carla Gleijsteen haar vroeg of ze wilde meedoen aan een bruidsshow op Valentijnsdag in woonzorgcentrum Hugo-Waard. “Ik hou wel van gekkigheid en natuurlijk van de liefde.” Zelf is ze 65 jaar getrouwd geweest met haar Cor. “We gingen in ondertrouw om in aanmerking te komen voor een woning’’, herinnert de krasse dame zich nog haarfijn te herinneren. 

Haar eigen trouwjurk heeft ze helaas niet meer. Gelukkig past ze precies in de trouwjurk van een moeder van één van de zorgmedewerkers van Pieter Raat. “Deze jurk is ook al 60 jaar, maar nog niet zo oud als ik”, aldus mevrouw Visser-Mooij die op 10 maart haar 100e verjaardag hoopt te vieren.

Bruidsshow, quiz en wafels

Naast mevrouw Visser reageerden nog meer bewoners en medewerkers op het oproepje van Carla. “We hebben iedereen gevraagd wie zijn of haar trouwkleding nog heeft, wilde meelopen tijdens een bruidsshow en of foto’s beschikbaar wilde stellen. Dat leverde een aantal jurken en heel veel mooie foto’s en verhalen op. Een meneer heeft de trouwhandschoenen van zijn vrouw bewaard, een andere bewoner heeft nog een doopjurkje in de kast liggen. Ook onze bestuurder en een aantal collega’s lieten hun trouwjurken zien tijdens de modeshow.’’


Smullen van verse Luikse wafels bij Hugo-Waard. - (Foto: Mary Brommer)

Warme wafels van Gouden Dagen

Dat de liefde door de maag gaat, is algemeen bekend. Op Valentijnsmiddag zijn de bewoners van Hugo-Waard net als in veel andere woonzorgcentra door Gouden Dagen Heerhugowaard getrakteerd op een Luikse wafel en muziek. “Het was een heerlijke warme wafel met kersen en slagroom. Michel Bijpost kwam met zijn oud-Hollandse wafelkraam en accordeonist Fokko zorgde voor gezellige muziek. Een geweldige actie van Gouden Dagen Heerhugowaard1’’ Ook in woonzorgcentrum De Raatstede, wijkcentrum Arboretum, bij de aanleunwoningen, Viva Forum II en Zuyderwaert zijn wafels uitgedeeld door Gouden Dagen. 


‘Samen vieren we de liefde’ 

Ook mevrouw Visser-Mooij smulde van de wafels en de Valentijnsmiddag bij Hugo-Waard. De 17-jarige leerling Amy, die net drie weken stage loopt bij Pieter Raat, maakte ook haar opwachting tijdens de modeshow. “Geweldig toch, zo’n jong meisje? De jurk is van een zorgmedewerker, maar die past er zelf helaas niet meer in. Tijdens een quiz hebben bewoners en medewerkers elkaar nog beter leren kennen. Hartverwarmend om te zien hoe bewoners en medewerkers samen de dag van de liefde vierden.’’