Overeenkomst herontwikkeling Hoogstraat ondertekend

Algemeen
Bestemmingsplan herontwikkeling Hoogstraat.
Bestemmingsplan herontwikkeling Hoogstraat. (Foto: aangeleverd)

EDAM / VOLENDAM - De gemeente Edam-Volendam en HSB Bouw B.V. ondertekenen hebben op maandag 6 juli jl. de overeenkomsten inzake de verkoop en de herontwikkeling van de projectlocatie aan de Hoogstraat en het voormalige brandweerterrein in Edam. Vanuit de gemeente waren hier wethouder Runderkamp en wethouder Koning bij aanwezig.

Na een selectieprocedure vorig jaar is het plan van HSB reeds als beste beoordeeld door de selectiecommissie van de gemeente en de overige stakeholders, waaronder de direct omwonenden. De periode die volgde na de gunning was een periode van intensief overleg tussen de gemeente, HSB en overige stakeholders, om het plan verder aan te scherpen. Het plan gaat uit van twee appartementen, twee seniorenwoningen en een gezinswoning op het voormalig brandweerterrein, daarnaast bestaat het uit drie starters appartementen, drie winkels en twee atelierwoningen aan de Hoogstraat.

Door ondertekening van de overeenkomsten kan de volgende fase van het herstel van de Hoogstraat en het ontwikkelen van het brandweerterrein worden gestart. De aankomende periode zal in het teken staan van het uitwerken van de ontwerpen en het opstarten van de bestemmingsplan procedure.

Verschillende appartementen, winkels en atelierwoningen zullen er komen aan de Hoogstraat.
Bestemmingsplan herontwikkeling Hoogstraat.