Politie heeft dader in beeld van brandstichting Havenhof

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Intervisual/Stefan Roode)

VOLENDAM -  De politie heeft de dader in beeld van de brandstichting bij winkelcentrum Havenhof afgelopen dinsdagavond. Dinsdag 12 oktober werd er een explosief afgestoken op Europaplein bij het Havenhof. Er raakte niemand gewond maar er ontstond wel brand  op het dak van het winkelcentrum vanwege illegaal vuuwerk. De gemeente meldt op haar website dat er  illegaal vuurwerk in omloop is en dat de meeste inwoners dat ook wel gemerkt hebben waarschijnlijk. 

Het gaat om cobra’s, en ook mortierladingen en nitraatbommen. Dit soort illegaal vuurwerk is veel krachtiger dan het normale, goedgekeurde consumentenvuurwerk. Met deze illegale explosieven is er niet veel voor nodig om schade te veroorzaken en mensen en dier te verwonden.

Strafbaar

Niet voor niets is handel in- en bezit van illegaal vuurwerk een strafbaar. Hoge boetes en zelfs vrijheidsstraffen kunnen het gevolg zijn. En wie illegaal vuurwerk afsteekt, kan financieel aansprakelijk gesteld worden voor schade en letsel. Het gaat echt om crimineel gedrag.

Aangeven

Ben je op hoogte van iemand die illegaal vuurwerk verhandelt of in bezit heeft? Help dan de politie.  Je kunt de politie (anoniem) tippen via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt ze bereiken via telefoonnummer (0800) 7000.  Ook kun je online een melding doen. Klik of tik hier voor meer informatie of om een melding te doen: meldmisdaadanoniem.nl