Foto: Duo Reinier Baas
Foto: Duo Reinier Baas (Foto: Aangeleverd)

Duo Reinier Baas in Mahogany Hall

EDAM - Multitalenten Reinier Baas (33, gitaar) en Ben van Gelder (27, altsaxofoon) hebben veel met elkaar gemeen: ze komen allebei uit een muzikale familie, zijn met een 10 afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, studeerden allebei in New York (Ben van Gelder woont er ook!) en ze zijn behalve musicus ook beide componist en bandleider. Reinier Baas heeft al twee Edisons op zak. De afgelopen jaren stonden Baas en van Gelder meer dan 150 keer met elkaar op het podium. En nu dus ook weer samen bij Jazzclub Mahogany Hall in Edam op 24 januari. 

Ben van Gelder is een autoriteit op de altsaxofoon en een componist met een eigentijdse blik. Zijn muziek is geworteld in de traditie maar onderscheidt zich door een uniek samengaan van 'lyriek, energie, sierlijkheid en ritmiek'. Zijn albums 'Frame of Reference' en 'Reprise' werden met bewondering ontvangen door de Nederlandse pers. Zo werd het album 'Reprise' in 2013 door de Volkskrant uitgeroepen tot mooiste jazzplaat van het jaar. Hij won onder meer de Deloitte Jazz Award en sleepte recentelijk een begeerde compositie opdracht binnen van de Jazz Gallery in New York. 


Het concert vindt plaats bij Jazzclub Mahogany Hall in Edam. Aanvang: 21.00 uur, zaal open om 20.00 uur.  Toegangsprijs: leden betalen € 8,00, niet-leden: betalen € 18,00, CJP (9 tot en met 25 jaar) €10,50. Reserveren kan via k.roskam@hetnet.nl of via tel:  0299-372979 of via f.bakker01@quicknet.nl via tel: 0299-372249. Kijk ook op www.mahoganyhall.nl

Meer berichten