Brons voor Rosalie de Boer bij NK finale

  Nieuws
Marit Schilder. (Foto: Turnvereniging St. Mauritius)
Marit Schilder. (Foto: Turnvereniging St. Mauritius) (rodi.nl)

ALMELO - Voor de eerste divisiedames van Gymnastiek- en Turnvereniging St. Mauritius stond in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 juni in Almelo de finale van het Nederlands Kampioenschap op het programma. Marit Schilder en Rosalie de Boer kwamen hier uit namens St. Mauritius.
Marit Schilder had op haar eerste onderdeel balk een val. Dat kostte kostbare punten. Op de vloer ging het beter en volgde een mooie oefening. Op sprong liet ze voor het eerst een tsjukahara zien , wat goed uitpakte. Als laatste turnde Marit een heel goede brug, waar ze de zesde score van alle deelnemers voor kreeg. Uiteindelijk werd de turnster veertiende van Nederland in de meerkamp eerste divisie jeugd.
Rosalie de Boer opende met een netjes uitgevoerde vloeroefening. Daarop volgde een perfecte sprong, maar de landing eindigde in een val. Op de brug maakte zij dit weer goed met een strakke oefening. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na ging de balk zo goed dat zij hier de vierde score van de dag haalde. De turnster werd twaalfde op de meerkamp. Ze had zich ook geplaatst voor de NK finale op sprong. Een prachtige sprong met goede landing leverde Rosalie een derde plaats op: brons. Een goede prestatie voor haar eerste jaar als junior in de eerste divisie.

Meer berichten