Activiteiten op de forten rond boek Kraijenhoff keert terug

  Nieuws
Duo Leeghwater speelt haar nieuwe voorstelling Herauten op de Stelling in Fort bij Edam. (Foto: Fort bij Edam)
Duo Leeghwater speelt haar nieuwe voorstelling Herauten op de Stelling in Fort bij Edam. (Foto: Fort bij Edam) (rodi.nl)

EDAM - Persoonlijke verhalen laten de Stelling van Amsterdam herleven. Fortwachters, soldaten en gidsen vertellen over het leven op de forten vanaf de aanleg rond 1900 tot nu toe. In dit derde boek met stellingverhalen neemt Agnes de Boer mensen mee langs de forten van het Noordfront en het Zuiderzeefront. Vrijdag 8 juni kreeg Arie Everaars, oud-fortwachter aan de Jisperweg, het eerste exemplaar van Kraijenhoff keert terug overhandigd. In juni kunnen mensen rondom de boekpresentaties meedoen aan activiteiten op de forten. Zo is er zondag 24 juni een fietstocht met film en rondleidingen langs Spijkerboor, Jisperweg en Markenbinnen en zaterdagmiddag 30 juni geeft Duo Leeghwater een gratis concert in Fort bij Edam, met signeersessies.

Mensen kunnen zondag 24 juni per fiets het spoor van Cornelis Kraijenhoff langs Fort bij Spijkerboor (rondleiding), Fort bij Markenbinnen (film) en het onbekende Fort aan de Jisperweg (rondleiding) volgen. Op alle drie de plekken kunnen ze starten en de activiteiten zijn om 10.30, 12.45 en 15.00 uur. De kosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Aanmelden kan per e-mail, via: agmdeboer@quicknet.nl.
Duo Leeghwater speelt zaterdag 30 juni haar nieuwe voorstelling Herauten op de Stelling in Fort bij Edam. Muziek en tekst zijn gebaseerd op de Stellingverhalen. Het fort is om 14.00 uur open en het concert begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.
Zondag 17 juni draait de film Kraijenhoff keert terug tijdens de Fort-Fair op Fort Benoorden Purmerend. De film draait om 12.00 en 13.30 uur. Tussendoor kunnen mensen hun boek laten signeren. Ze betalen de toegang tot de Fort-Fair.
Meer informatie over de activiteiten is te vinden op: www.stellingverhalen.nl. Aanmelden kan per e-mail via: agmdeboer@quicknet.nl.

Meer berichten