Taxateur Molendijk in Grote kerk Edam

  Nieuws
Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. (Foto: Arie Molendijk)
Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. (Foto: Arie Molendijk) (rodi.nl)

EDAM - Denkt u zeldzame boeken in uw bezit te hebben? Bijvoorbeeld bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de bekende taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam. Molendijk taxeert 27 oktober in de Grote of Sint Nicolaaskerk, Grote Kerkstraat 57 in Edam van 14.00 tot 16.00 uur.
De taxaties die Molendijk verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.
De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen zelf, dus niet via foto's of aan huis. Kosten voor een taxatie bedragen 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Iedereen krijgt alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Meer berichten